Kakav deda, takav unuk!

Ostvario se dečački san. . .

Fudbal 25.07.2019 | 20:02
Kakav deda, takav unuk!
Pisali smo pre neki dan o odlasku poslednjeg Čolovog gardiste. O poslednjem članu granitne odbrane madridskog Atletika koja će se pamtiti.

Filipe Luis je ovog leta imao više izbora. Posle isteka ugovora, Ateltiko mu je ponudio novi. Svi u klubu su želeli da ga zadrže. A i mnogi drugi evropski klubovi su želeli sjajnog igrača za džabe. Defanzivno, možda i najboljeg levog beka sveta u igri jedan na jedan. Zvali su ga Barselona, PSŽ, Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen, Lion, Monako i naravno Juventus koji ne propušta ovakve besplatne poklone.

Dugo je Filipe Luis razmišljao i na kraju odlučio da ne posluša razum već srce.

Rešio je da ostvari dečački san i da obuče dres Flamenga, najpopularnijeg brazilskog kluba. Vratio se u domovinu i danas potpisao za Fla.

Mnogo toga je Filipe Luis preturio preko glave. Počeo je u Figuerenseu, potom je prešao u Ajaks. Kao mlad igrač u velikom klubu se nije snašao. Menadžeri su ga kasnije uzeli pod svoje pa je postao član urugvajskog kluba Rentistas koji menadžerske agencije koriste kao masku da bi izbegavali poreze. Bio je član B tima Real Madrida, potom prešao u Deportivo gde je doživveo lom noge, ali ga je Ateltiko kupio i pored te teške povrede.

Kod Čola Simeonea je postao jedan od najboljih levih bekova sveta i kasnije obezbedio transfer u Čelsi iz kojeg je jedva čekao da pobegne opet u Atletiko kod Simeonea. Posle novog četvorogodišnjeg mandata među Kolčonjerosima je rešio da je vreme za ispunjenje sna.

„Osećaj koje ide sa oca na sina, sa dede na unuka. Osećaj zbog kojeg srce kuca jače. Veliki dan je danas osvanuo. Dan u kojem sam ispunio dečačaki san. Danas konačno mogu da kažem da sam član mog Menžaoa (nadimak za Flamengo opa.a)“, napisao je Filipe Luis na društvenim mrežama uz fotografiju sa dedom, kada je bio klinac u Flamengovom dresu.

U Flamengu se pridružio još nekim poznatim imenima. Tamo su njegov bivši saigrač iz Atletika, Dijego. Tamo je Gabrijel Barbosa „Gabigol“, čuveni Interov promašaj. Tamo je i Rafinja iz Bajerna. Došao je i Žerson iz Rome. Pa urugvajski reprezentativac Đorđijan De Araskaeta...

Za Flamengo kažu da je kluba sa najviše navijača na svetu. Pravih navijača, onih koji žive u zemlji iz koje je klub i koji žive za klub. Ne računaju se to razni Kinezi, Arapi, Afrikanci koji se smatraju navijačima Mančester Junajteda, Reala, Barselone, Juventusa...

Kažu da Flamengo ima 20 miliona takvih navijača. Danas je jedan od njih ispunio san.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar