ЛШ: Динамо сигуран, ''нула'' Плзења и Олија!

Стрпљиви Динамо није дозволио проблеме, посао суштински завршен! Сабуртало Тбилиси је издржао 67 минута - 0:2.

Фудбал 23.07.2019 | 22:03
ЛШ: Динамо сигуран, ''нула'' Плзења и Олија!
Плашили су се навијачи Динама из Загреба да њихови љубимци случајно не прођу исти пут као Хајдук у Европи, али то се није догодило. Јесте Сабуртало Тбилиси одолевао мало више од сат времена, али када је Мислав Орсић погодио могло се претпоставити да је посао завршен, а све је додатно потврдио Бруно Петковић с беле тачке - 0:2 (0:0).

Орсић је био прецизан у 67. минуту после одличне акције и центаршута са десне стране. Нашао се на другој стативи и главом послао лопту у мрежу. Већ 10 минута касније било је 0:2. Стављена је тима суштински тачка на питање ко ће проћи даље. Научна фантастика је да Сабуртало може ово да надомести у Загребу.

Бруно Петковић је узео одговорност и погодио с беле тачке у 77. минуту. Ту је ставио тачку.

Није пре ова два гола било превише шанси. По једна са обе стране. У 38. минуту Сандро Алтунашвили је примио добар пас и одмах пуцао. Голман Динама је био спреман и одбранио је његов далекометни покушај који је ишао тачно уз леву стативу. Била је то добра одбрана Доминика Ливаковића.

Два минута касније, Марио Гаврановић је ишао цик-цак по шеснаестерцу, добро је шутирао у доњи десни угао, али је голман домаћег тима такође одлично одбранио.

Утакмица се играла на Михеил Мекши стадиону, који је дом Локомотиве из Тбилисија. Сабуртало има свој мањи терен са вештачком травом, међутим он не задовољава европске стандарде.

У Тбилисију тренер Динама Ненад Бјелица није могао да рачуна на први штоперски пар Теофила и Дилавера, а на пут није отишао ни Мохарами, Загорац, Олмо, као и новопридошли стандардни швајцарски репрезентативац Мубанђе, који је пројектован за стандардног стартера.

Све то није коштало Модре који већ могу да се спремају полако за треће коло квалификација где би, ако све буде онако како изгледа, требало да играју против бољег из двомеча Валета - Ференцварош.

Дупло голо у Плзењу, Ранђеловић дебитовао за Атињане. Чеси били бољи, али не и прецизнији.

Мирна лука за Олимпијакос усред Чешке. Плзењ је нападао, створио неколико добрих прилика више, али ће на реванш у Атину у другом колу квалификација за Лигу шампиона путовати без икакве предности – 0:0.

Тврда утакмица, онако типична за Плзењ када игра на свом терену. Мало је Кајамба разбијао монотону игру чешког тима, покушавао је маштовитим потезима, соло продорима, међутим, доминирао је у одбрани Олимпијакоса Семедо, добио је све дуеле и лако односио лопте испред носа домаћим фудбалерима.

Недостајало је Грцима мало креативности у нападачким акцијама, упадљиво им недостаје повређени капитен Фортунис, којег неће бити на терену до следеће године због тешке повреде колена.

На крају је, у последњих десет минута, прилику да дебитује у дресу црвено-белих добио и млади српски репрезентативац Лазар Ранђеловић, који је прошле сезоне играо у Радничком као позајмљени играч.

ЛИГА ШАМПИОНА - 2. КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА

Уторак

Плзењ – Олимпијакос  0:0

Сабуртало - Динамо Загреб 0:2 (0:0)
/Орсић 67, Петковић 78пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар