LŠ: Dinamo siguran, ''nula'' Plzenja i Olija!

Strpljivi Dinamo nije dozvolio probleme, posao suštinski završen! Saburtalo Tbilisi je izdržao 67 minuta - 0:2.

Fudbal 23.07.2019 | 22:03
LŠ: Dinamo siguran, ''nula'' Plzenja i Olija!
Plašili su se navijači Dinama iz Zagreba da njihovi ljubimci slučajno ne prođu isti put kao Hajduk u Evropi, ali to se nije dogodilo. Jeste Saburtalo Tbilisi odolevao malo više od sat vremena, ali kada je Mislav Orsić pogodio moglo se pretpostaviti da je posao završen, a sve je dodatno potvrdio Bruno Petković s bele tačke - 0:2 (0:0).

Orsić je bio precizan u 67. minutu posle odlične akcije i centaršuta sa desne strane. Našao se na drugoj stativi i glavom poslao loptu u mrežu. Već 10 minuta kasnije bilo je 0:2. Stavljena je tima suštinski tačka na pitanje ko će proći dalje. Naučna fantastika je da Saburtalo može ovo da nadomesti u Zagrebu.

Bruno Petković je uzeo odgovornost i pogodio s bele tačke u 77. minutu. Tu je stavio tačku.

Nije pre ova dva gola bilo previše šansi. Po jedna sa obe strane. U 38. minutu Sandro Altunašvili je primio dobar pas i odmah pucao. Golman Dinama je bio spreman i odbranio je njegov dalekometni pokušaj koji je išao tačno uz levu stativu. Bila je to dobra odbrana Dominika Livakovića.

Dva minuta kasnije, Mario Gavranović je išao cik-cak po šesnaestercu, dobro je šutirao u donji desni ugao, ali je golman domaćeg tima takođe odlično odbranio.

Utakmica se igrala na Miheil Mekši stadionu, koji je dom Lokomotive iz Tbilisija. Saburtalo ima svoj manji teren sa veštačkom travom, međutim on ne zadovoljava evropske standarde.

U Tbilisiju trener Dinama Nenad Bjelica nije mogao da računa na prvi štoperski par Teofila i Dilavera, a na put nije otišao ni Moharami, Zagorac, Olmo, kao i novopridošli standardni švajcarski reprezentativac Mubanđe, koji je projektovan za standardnog startera.

Sve to nije koštalo Modre koji već mogu da se spremaju polako za treće kolo kvalifikacija gde bi, ako sve bude onako kako izgleda, trebalo da igraju protiv boljeg iz dvomeča Valeta - Ferencvaroš.

Duplo golo u Plzenju, Ranđelović debitovao za Atinjane. Česi bili bolji, ali ne i precizniji.

Mirna luka za Olimpijakos usred Češke. Plzenj je napadao, stvorio nekoliko dobrih prilika više, ali će na revanš u Atinu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona putovati bez ikakve prednosti – 0:0.

Tvrda utakmica, onako tipična za Plzenj kada igra na svom terenu. Malo je Kajamba razbijao monotonu igru češkog tima, pokušavao je maštovitim potezima, solo prodorima, međutim, dominirao je u odbrani Olimpijakosa Semedo, dobio je sve duele i lako odnosio lopte ispred nosa domaćim fudbalerima.

Nedostajalo je Grcima malo kreativnosti u napadačkim akcijama, upadljivo im nedostaje povređeni kapiten Fortunis, kojeg neće biti na terenu do sledeće godine zbog teške povrede kolena.

Na kraju je, u poslednjih deset minuta, priliku da debituje u dresu crveno-belih dobio i mladi srpski reprezentativac Lazar Ranđelović, koji je prošle sezone igrao u Radničkom kao pozajmljeni igrač.

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO KVALIFIKACIJA

Utorak

Plzenj – Olimpijakos  0:0

Saburtalo - Dinamo Zagreb 0:2 (0:0)
/Orsić 67, Petković 78pen/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar