Амерички новинар: И даље смо фаворити, Србија пријетња!

"Пошто је остатак света значајно напредовао и због тога што је наш ростер 'опустошен'- ствари ће бити много интересантније у Кини", написао је новинар "НБЦ Спортса" у коментару "отказа" у САД.

Кошарка 24.07.2019 | 14:39
Амерички новинар: И даље смо фаворити, Србија пријетња!
Ако су Сједињене Америчке Државе пред почетак Мундобаскета били "апсолутни фаворити", након отказа неколицине важних играча - сада су "само" фаворити.

У претходних неколико дана селектора Грега Поповића контактирали су Џејмс Харден, Ентони Дејвис, Ерик Гордон, Си Џеј Меколум, Тобајас Херис, Бредли Бил, Зајон Вилијамсон и Дамијан Лилард и саопштили му вести које није желео да чује.

Сви набројани су одлучили да се захвале на позиву да играју на Светском првенству због тога што желе што боље да се спреме за клупску сезону, с изузетком Била коме се порађа жена.

Непријатне одлуке натерале су Поповића да крене у потрагу за новим именима, тако да су на крњи списак сада додатии још и Џејлин Браун и Маркус Смарт (Бостон), Тадијус Јанг (Чикаго) и Џулијус Рендл (Њујорк), тако да репрезентација сада броји 17 кошаркаша.

Није искључено да селектор САД позове још неколико нових имена, али је све јасније да кога год "допише" - то неће бити ни близу "дрим тима" какав се најављивао.

О овој теми навелико се расправља у америчким медијима и један од занимљивијих приказа целе ситуације дао је новинар Курт Хелин из "НБЦ Спортс" који је навео да екипи недостаје "суперстар" моћ коју су са собом носили неки од играча који су отказали.

После силних отказа и нашем народу су "порасле очи", већ многи виде финале с Американцима, а интересантно је да је слична ситуација и код њих. 

"Наш ростер поседује огроман таленат и то је довољно за све осим неколико тимова на турниру. Србија, коју предводе Никола Јокић и Богдан Богдановић, наша је највећа претња и има добру 'дубину' састава. Такође, Шпанија је импресивна, али доста старија", написао је Хелин.

"САД јесте и треба да буде фаворит на Мундобаскету, али пошто је остатак света значајно напредовао и због тога што је наш ростер 'опустошен'- ствари ће бити много интересантније у Кини".

Светско првенство у Кини почиње 31. августа и траје до 15. септембра.

ОВО ЈЕ ТРЕНУТНИ СПИСАК САД ЗА МУНДОБАСКЕТ

Харисон Барнс (Сакраменто)
Андре Драмонд (Детроит)
Кевин Лав (Кливленд)
Кајл Лаури (Торонто)*
Крис Мидлтон (Милвоки) 
Мајлс Тарнер (Индијана)
Кемба Вокер (Шарлот)
Кајл Кузма (Лејкерс)
Брук Лопез (Милвоки)
Пол Милсап (Денвер) 
Донован Мичел (Јута) 
Џејсон Тејтум (Бостон) 
Џејлин Браун (Бостон)
Маркус Смарт (Бостон)
Тадијус Јанг (Чикаго)
Џулијус Рендл (Њујорк)
Пи Џеј Такер (Хјустон)

*Лаури је оперисао палац и још је неизвесно да ли ће наступити.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар