Američki novinar: I dalje smo favoriti, Srbija prijetnja!

"Pošto je ostatak sveta značajno napredovao i zbog toga što je naš roster 'opustošen'- stvari će biti mnogo interesantnije u Kini", napisao je novinar "NBC Sportsa" u komentaru "otkaza" u SAD.

Košarka 24.07.2019 | 14:39
Američki novinar: I dalje smo favoriti, Srbija prijetnja!
Ako su Sjedinjene Američke Države pred početak Mundobasketa bili "apsolutni favoriti", nakon otkaza nekolicine važnih igrača - sada su "samo" favoriti.

U prethodnih nekoliko dana selektora Grega Popovića kontaktirali su Džejms Harden, Entoni Dejvis, Erik Gordon, Si Džej Mekolum, Tobajas Heris, Bredli Bil, Zajon Vilijamson i Damijan Lilard i saopštili mu vesti koje nije želeo da čuje.

Svi nabrojani su odlučili da se zahvale na pozivu da igraju na Svetskom prvenstvu zbog toga što žele što bolje da se spreme za klupsku sezonu, s izuzetkom Bila kome se porađa žena.

Neprijatne odluke naterale su Popovića da krene u potragu za novim imenima, tako da su na krnji spisak sada dodatii još i Džejlin Braun i Markus Smart (Boston), Tadijus Jang (Čikago) i Džulijus Rendl (Njujork), tako da reprezentacija sada broji 17 košarkaša.

Nije isključeno da selektor SAD pozove još nekoliko novih imena, ali je sve jasnije da koga god "dopiše" - to neće biti ni blizu "drim tima" kakav se najavljivao.

O ovoj temi naveliko se raspravlja u američkim medijima i jedan od zanimljivijih prikaza cele situacije dao je novinar Kurt Helin iz "NBC Sports" koji je naveo da ekipi nedostaje "superstar" moć koju su sa sobom nosili neki od igrača koji su otkazali.

Posle silnih otkaza i našem narodu su "porasle oči", već mnogi vide finale s Amerikancima, a interesantno je da je slična situacija i kod njih. 

"Naš roster poseduje ogroman talenat i to je dovoljno za sve osim nekoliko timova na turniru. Srbija, koju predvode Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, naša je najveća pretnja i ima dobru 'dubinu' sastava. Takođe, Španija je impresivna, ali dosta starija", napisao je Helin.

"SAD jeste i treba da bude favorit na Mundobasketu, ali pošto je ostatak sveta značajno napredovao i zbog toga što je naš roster 'opustošen'- stvari će biti mnogo interesantnije u Kini".

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra.

OVO JE TRENUTNI SPISAK SAD ZA MUNDOBASKET

Harison Barns (Sakramento)
Andre Dramond (Detroit)
Kevin Lav (Klivlend)
Kajl Lauri (Toronto)*
Kris Midlton (Milvoki) 
Majls Tarner (Indijana)
Kemba Voker (Šarlot)
Kajl Kuzma (Lejkers)
Bruk Lopez (Milvoki)
Pol Milsap (Denver) 
Donovan Mičel (Juta) 
Džejson Tejtum (Boston) 
Džejlin Braun (Boston)
Markus Smart (Boston)
Tadijus Jang (Čikago)
Džulijus Rendl (Njujork)
Pi Džej Taker (Hjuston)

*Lauri je operisao palac i još je neizvesno da li će nastupiti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar