ЛЕ: Слован игра са тимом с Косова - без Срба у саставу!

Клуб из Братиславе изашао у сусрет Србима у свом саставу и замолио навијаче да разумеју ту одлуку.  Чаврић, Дражић и Раденковић неће против Фероникелија, Слован им дозволио! Словачки клуб поштује одлуку српских интернационалаца.

Фудбал 24.07.2019 | 14:58
ЛЕ: Слован игра са тимом с Косова - без Срба у саставу!
Жреб за 2. коло квалификација Лиге Европе "уркстио" је Слован из Братиславе и Фероникели из Глоговца, што је одмах значило да је пред Србима у словачком тиму - крупна одлука!

У дресу Слована наступају двојица српских фудбалера Дејан Дражић и Александар Чаврић, док је ту и помоћни тренер Владимир Раденковић, а сва тројица добила су дозволу клуба да не буду актери "наелектрисане" утакмице која је заказана за среду (18.00).

Они су остали у Словачкој и неће бити део тима за меч на "Косову".

У званичном саопштењу које је издао Слован наводи се да Чаврић, Дражић и Раденковић "поштују одлуку српске владе" и да је клуб одлучио да им изађе у сусрет. 

"Позивамо навијаче да поштују и разумеју овакву одлуку играча и тренера и клуба. За никог од нас, рачунајући и српске фудбалере и тренера, ово није пријатна ситуација. Ипак, морамо да је поштујемо...", наводи се на сајту клуба из Братиславе.

Подсетимо и да су недавно српски фудбалери, који наступају за репрезентацију Црне Горе, такође одбили да наступају против репрезентације тзв. Косова. 

Уз њих, исто је урадио и селектор Љубиша Тумбаковић који је добио отказ и сада води Србију.

Дражић и Чаврић су иначе врло важан део Слована, били су стандардни прошле сезоне и наступили су већ за клуб у првом колу квалификација за Лигу шампиона против Сутјеске, која их је "избацила" на пенале, али је тим из Братиславе и поред тога одлучио да поштује њихове одлуке.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар