LE: Slovan igra sa timom s Kosova - bez Srba u sastavu!

Klub iz Bratislave izašao u susret Srbima u svom sastavu i zamolio navijače da razumeju tu odluku.  Čavrić, Dražić i Radenković neće protiv Feronikelija, Slovan im dozvolio! Slovački klub poštuje odluku srpskih internacionalaca.

Fudbal 24.07.2019 | 14:58
LE: Slovan igra sa timom s Kosova - bez Srba u sastavu!
Žreb za 2. kolo kvalifikacija Lige Evrope "urkstio" je Slovan iz Bratislave i Feronikeli iz Glogovca, što je odmah značilo da je pred Srbima u slovačkom timu - krupna odluka!

U dresu Slovana nastupaju dvojica srpskih fudbalera Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić, dok je tu i pomoćni trener Vladimir Radenković, a sva trojica dobila su dozvolu kluba da ne budu akteri "naelektrisane" utakmice koja je zakazana za sredu (18.00).

Oni su ostali u Slovačkoj i neće biti deo tima za meč na "Kosovu".

U zvaničnom saopštenju koje je izdao Slovan navodi se da Čavrić, Dražić i Radenković "poštuju odluku srpske vlade" i da je klub odlučio da im izađe u susret. 

"Pozivamo navijače da poštuju i razumeju ovakvu odluku igrača i trenera i kluba. Za nikog od nas, računajući i srpske fudbalere i trenera, ovo nije prijatna situacija. Ipak, moramo da je poštujemo...", navodi se na sajtu kluba iz Bratislave.

Podsetimo i da su nedavno srpski fudbaleri, koji nastupaju za reprezentaciju Crne Gore, takođe odbili da nastupaju protiv reprezentacije tzv. Kosova. 

Uz njih, isto je uradio i selektor Ljubiša Tumbaković koji je dobio otkaz i sada vodi Srbiju.

Dražić i Čavrić su inače vrlo važan deo Slovana, bili su standardni prošle sezone i nastupili su već za klub u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sutjeske, koja ih je "izbacila" na penale, ali je tim iz Bratislave i pored toga odlučio da poštuje njihove odluke.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar