ЛЕ: Београђанин Синани срушио Шкендију!

Шок на стадиону "Тоше Проески": Шкендија из 1 у 2! Шкендија је доживела непријатан пораз пред својим навијачима. . .  Диделанж пред пласманом у треће коло!

Фудбал 23.07.2019 | 20:55
ЛЕ: Београђанин Синани срушио Шкендију!
Иако је уторак у домену међународног клупског фудбала резервисан за Лигу шампиона, на програму је чак пет утакмица квалификација за Лигу Европе.

Управо између тимова који су на стази "шампиона" и који су испали из елитнијег такмичења.

Најзанимљивија утакмица одиграла се у Скопљу, на стадиону које носи име "Тоше Проески", где је домаћа Шкендија већ у 7. минуту преко Ибраимија дошла до предности, али је на крају доживела непријатан пораз у дуелу са Диделанжом - 1:2 (1:0).

Луксембуржани су у 64. минуту изједначили преко Бетаијеба, потом је Синани из једанаестерца направио преокрет у 68, а резултат се до краја није мењао.

Реванш је на програму 30. јула, а победник у 3. колу игра са пораженим из меча Селтик - Номе Каљу.

Велики планови и тотални крај Шкендије у Европи. Из квалификација за Лигу шампиона избацио их је Номе Каљу, а данас их је Диделанж из Луксембурга тукао усред Скопља у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе – 2:1.

Јунак Диделанжове победе зове се Данијел Синани, има 22 године и рођен је у – Београду. Потиче из породице Горанаца из Драгаша на Космету. Он је у 68. минуту постигао гол из пенала за 2:1, за победу екипе из Луксембурга.

Овај резултат, ипак, није неко изненађење, јер је Диделанж прошле сезоне играо у групи Лиге Европе, а сада има зицер да прође у треће коло, где ће играти са пораженим из двомеча Селтик – Номе Каљу.

Сјајан финиш виђен је у дуелу ХБ Торшавна и Линфилда – 2:2. Резултат је био 1:1 све до 88. минута, када су гости голом из пенала преко Вотерворта повели са 2:1, да би у следећем нападу тим са Фарских острва изједначио на 2:2 преко Петерсена.

Ипак, реми са два постигнута гола у гостима фаворизује Линфилд да прође у трећу рунду. Тамо би укрстио копља са лошијим из дуела Сутјеска – АПОЕЛ.

ЛИГА ЕВРОПЕ - СТАЗА "ШАМПИОНА"

Арарат (Јерменија) - Линколн Ред Импс (Гибралтар) 2:0 (2:0)
Торшавн (Фарска Острва) - Линфилд (Северна Ирска) 2:2 (1:1)
Шкендија (Северна Македонија) - Диделанж (Луксембург) 1:2 (1:0)
Санта Колома (Андора) - Астана (Казахстан) - у току
Тре Пене (Сан Марино) - Судува (Литванија) - у току

среда

Слован (Словачка) - Фероникели (тзв. Косово)

четвртак

Пјаст (Пољска) - Рига (Летонија)
Валур (Исланд) - Лудогорец (Бугарска)
Партизани (Албанија) - Шериф (Молдавија)

*Сарајево је већ прошло у треће коло квалификација Лиге Европе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар