LE: Beograđanin Sinani srušio Škendiju!

Šok na stadionu "Toše Proeski": Škendija iz 1 u 2! Škendija je doživela neprijatan poraz pred svojim navijačima. . .  Didelanž pred plasmanom u treće kolo!

Fudbal 23.07.2019 | 20:55
LE: Beograđanin Sinani srušio Škendiju!
Iako je utorak u domenu međunarodnog klupskog fudbala rezervisan za Ligu šampiona, na programu je čak pet utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope.

Upravo između timova koji su na stazi "šampiona" i koji su ispali iz elitnijeg takmičenja.

Najzanimljivija utakmica odigrala se u Skoplju, na stadionu koje nosi ime "Toše Proeski", gde je domaća Škendija već u 7. minutu preko Ibraimija došla do prednosti, ali je na kraju doživela neprijatan poraz u duelu sa Didelanžom - 1:2 (1:0).

Luksemburžani su u 64. minutu izjednačili preko Betaijeba, potom je Sinani iz jedanaesterca napravio preokret u 68, a rezultat se do kraja nije menjao.

Revanš je na programu 30. jula, a pobednik u 3. kolu igra sa poraženim iz meča Seltik - Nome Kalju.

Veliki planovi i totalni kraj Škendije u Evropi. Iz kvalifikacija za Ligu šampiona izbacio ih je Nome Kalju, a danas ih je Didelanž iz Luksemburga tukao usred Skoplja u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope – 2:1.

Junak Didelanžove pobede zove se Danijel Sinani, ima 22 godine i rođen je u – Beogradu. Potiče iz porodice Goranaca iz Dragaša na Kosmetu. On je u 68. minutu postigao gol iz penala za 2:1, za pobedu ekipe iz Luksemburga.

Ovaj rezultat, ipak, nije neko iznenađenje, jer je Didelanž prošle sezone igrao u grupi Lige Evrope, a sada ima zicer da prođe u treće kolo, gde će igrati sa poraženim iz dvomeča Seltik – Nome Kalju.

Sjajan finiš viđen je u duelu HB Toršavna i Linfilda – 2:2. Rezultat je bio 1:1 sve do 88. minuta, kada su gosti golom iz penala preko Votervorta poveli sa 2:1, da bi u sledećem napadu tim sa Farskih ostrva izjednačio na 2:2 preko Petersena.

Ipak, remi sa dva postignuta gola u gostima favorizuje Linfild da prođe u treću rundu. Tamo bi ukrstio koplja sa lošijim iz duela Sutjeska – APOEL.

LIGA EVROPE - STAZA "ŠAMPIONA"

Ararat (Jermenija) - Linkoln Red Imps (Gibraltar) 2:0 (2:0)
Toršavn (Farska Ostrva) - Linfild (Severna Irska) 2:2 (1:1)
Škendija (Severna Makedonija) - Didelanž (Luksemburg) 1:2 (1:0)
Santa Koloma (Andora) - Astana (Kazahstan) - u toku
Tre Pene (San Marino) - Suduva (Litvanija) - u toku

sreda

Slovan (Slovačka) - Feronikeli (tzv. Kosovo)

četvrtak

Pjast (Poljska) - Riga (Letonija)
Valur (Island) - Ludogorec (Bugarska)
Partizani (Albanija) - Šerif (Moldavija)

*Sarajevo je već prošlo u treće kolo kvalifikacija Lige Evrope.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar