Повлачи се дрес контроверзног Махмуд Абдул Рауфа!

Контроверзни амерички кошаркаш Махмуд Абдул Рауф присуствоваће највећој кошаркашкој почасти када му универзитет Луизијана Стејт буде повукао дрес.

Кошарка 24.07.2019 | 12:45
Повлачи се дрес контроверзног Махмуд Абдул Рауфа!
Прва утакмица коју ЛСУ одигра у новој НЦАА сезони (на паркету свог Пит Маравић Центра) почеће повлачењем дреса са бројем 35, који је био у власништву Махмуд Абдул Рауфа.

Рауф је један од најбољих шутера не само ЛСУ и НЦАА него и НБА лиге, из које је својевремено елиминисан због политичких разлога, када је протестовао током интонирања америчке химне.

Он се родио као Крис Џексон, а током свог периода на ЛСУ био је члан чувене генерације коју је предводио заједно са Шекилом О'Нилом и Стенлијем Робертсом, а све то док се борио са Туретовим синдромом.

"Једногласном одлуком Махмуд ће се придружити елитној групи колеџ кошаркаша којима је ЛСУ повукао дрес из употребе – Боб Петит, Пит Маравић, Руди Меклин и Шекил О'Нил . Махмуд је дефинитивно један од најбољих играча нашег универзитета икада и заслужује све почасти", рекао је спортски директор ЛСУ, Скот Вудвард.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар