Povlači se dres kontroverznog Mahmud Abdul Raufa!

Kontroverzni američki košarkaš Mahmud Abdul Rauf prisustvovaće najvećoj košarkaškoj počasti kada mu univerzitet Luizijana Stejt bude povukao dres.

Košarka 24.07.2019 | 12:45
Povlači se dres kontroverznog Mahmud Abdul Raufa!
Prva utakmica koju LSU odigra u novoj NCAA sezoni (na parketu svog Pit Maravić Centra) počeće povlačenjem dresa sa brojem 35, koji je bio u vlasništvu Mahmud Abdul Raufa.

Rauf je jedan od najboljih šutera ne samo LSU i NCAA nego i NBA lige, iz koje je svojevremeno eliminisan zbog političkih razloga, kada je protestovao tokom intoniranja američke himne.

On se rodio kao Kris Džekson, a tokom svog perioda na LSU bio je član čuvene generacije koju je predvodio zajedno sa Šekilom O'Nilom i Stenlijem Robertsom, a sve to dok se borio sa Turetovim sindromom.

"Jednoglasnom odlukom Mahmud će se pridružiti elitnoj grupi koledž košarkaša kojima je LSU povukao dres iz upotrebe – Bob Petit, Pit Maravić, Rudi Meklin i Šekil O'Nil . Mahmud je definitivno jedan od najboljih igrača našeg univerziteta ikada i zaslužuje sve počasti", rekao je sportski direktor LSU, Skot Vudvard.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar