Како је играо Френки де Јонг? Непогрешиво!

Сјајан деби Холанђанина за Барселону. . .

Фудбал 24.07.2019 | 10:32
Како је играо Френки де Јонг? Непогрешиво!
Ћави Ернандез ће рећи да је статистика само замајавање гледалаца и да не открива суштину фудбала. Више пута је указивао да то што је пас комплетиран не мора обавезно да значи да је смислен, добар, али после дебија Френкија де Јонга за Барселону верујемо да је и некадашњи капитен каталонског гиганта одушевљен. Макар као јавност наклоњена Блауграни, јер је на пријатељском мечу са Челсијем, дебитантском у новом клуб, Холанђанин импресионирао упркос поразу (1:2).

За само 45 минута проведених на терену у другом полувремену контролног меча у Јапану имао је непогрешив учинак у додавањима. Покушао 42 - успео 42.  Довољно да распали машту навијача и наговеасти да ће оправдати 75.000.000 евра уложених у његов потпис.

Марка је деби Де Јонга описала као елегантан, објашњавајући да је био миран на лопти, лако одигравао, углавном из прве, али му је замерила што није покрио Роса Барклија пре другог гола Плаваца. Што не мења општи утисак, јер је Френки доминирао у пасу, убрзао игру Барсе, па мадридски лист наводи да ће СерђоБускетс имати проблем да задржи место у првих 11. На сличан начин похвале на рачун Холанђаниа везе и Ас, констатујући да се одлично снашао на месту задњег везног, да му је почетак био добар, али да се од скупоцено плаћеног аса увек очекује више.

И каталонски медији, наравно, нижу похвале, те Мундо депортиво, пре свега, примећује да је током другог полувремена Френки одлично сарађивао са Иваном Ракитићем, да није грешио у пасу, али му замера што није мало више ризиковао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар