Kako je igrao Frenki de Jong? Nepogrešivo!

Sjajan debi Holanđanina za Barselonu. . .

Fudbal 24.07.2019 | 10:32
Kako je igrao Frenki de Jong? Nepogrešivo!
Ćavi Ernandez će reći da je statistika samo zamajavanje gledalaca i da ne otkriva suštinu fudbala. Više puta je ukazivao da to što je pas kompletiran ne mora obavezno da znači da je smislen, dobar, ali posle debija Frenkija de Jonga za Barselonu verujemo da je i nekadašnji kapiten katalonskog giganta oduševljen. Makar kao javnost naklonjena Blaugrani, jer je na prijateljskom meču sa Čelsijem, debitantskom u novom klub, Holanđanin impresionirao uprkos porazu (1:2).

Za samo 45 minuta provedenih na terenu u drugom poluvremenu kontrolnog meča u Japanu imao je nepogrešiv učinak u dodavanjima. Pokušao 42 - uspeo 42.  Dovoljno da raspali maštu navijača i nagoveasti da će opravdati 75.000.000 evra uloženih u njegov potpis.

Marka je debi De Jonga opisala kao elegantan, objašnjavajući da je bio miran na lopti, lako odigravao, uglavnom iz prve, ali mu je zamerila što nije pokrio Rosa Barklija pre drugog gola Plavaca. Što ne menja opšti utisak, jer je Frenki dominirao u pasu, ubrzao igru Barse, pa madridski list navodi da će SerđoBuskets imati problem da zadrži mesto u prvih 11. Na sličan način pohvale na račun Holanđania veze i As, konstatujući da se odlično snašao na mestu zadnjeg veznog, da mu je početak bio dobar, ali da se od skupoceno plaćenog asa uvek očekuje više.

I katalonski mediji, naravno, nižu pohvale, te Mundo deportivo, pre svega, primećuje da je tokom drugog poluvremena Frenki odlično sarađivao sa Ivanom Rakitićem, da nije grešio u pasu, ali mu zamera što nije malo više rizikovao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar