Валијенте напустио Партизан и одлази у Хихон!

Шпански штопер се договорио око раскида уговора.  Адиос амиго: Валијенте се опростио од Партизана.  Шпански дефанзивни фудбалер Марк Валијенте од данас више није члан ФК Партизан. Дошао да се поздрави са досадашњим саиграчима.

Фудбал 24.07.2019 | 09:54
Валијенте напустио Партизан и одлази у Хихон!
Завршена је мисија Марка Валијентеа у Партизану. После годину дана Шпанац је напустио Хумску 1, пошто се данас са челницима клуба споразумео око раскида уговора који је важио на још годину дана.

Валијенте је играо и код тренера Ђукића и Мирковића, али је по доласку Милошевића пао у други план, а његову позицију заузео је Остојић. Са истим статусом су кренуле и припреме, па је и шпанском штоперу постало јасно да за њега више нема места у Партизану.

Одмах је Шпанац добио понуде из домовине, најконкретнију од Спортинга из Хихона, али се све отегло јер Валијенте, како тврде Шпанци, није могао да се договори са Партизаном око услова раскида уговора.

Та препрека је данас најзад превазиђена и некадашњи ученик Барселонине Ла Масије вратиће се у домовину, где ће обући дрес Спортинга из Хихона. Саиграч ће му бити такође један бивши фудбалер Партизана – Урош Ђурђевић.

За годину дана Марк Валијенте је одиграо 41 утакмицу за Партизан и постигао један гол.

Очекивана вест из табора ФК Партизан.

Мирни, тихи штопер Марк Валијенте, који је у Партизан дошао прошлог лета када је тренер био Мирослав Ђукић, после једне сезоне проведене у београдском клубу, наставља каријеру у родној Шпанији (друголигаш Спортинг Хихон, највероватнија опција о чему данас поново пишу медији у Шпанији).

Из Партизана је саопштено да Валијенте, који није ни био планиран за припреме, нити их је прошао, од данас више није члан клуба.

Али, некадашњи ученик чувене Барселонине школе фудбала, из исте генерације у којој је био и Лионел Меси, зна манире. 

Валијенте је са својом породицом данас дошао у тренинг центар Партизана у Земуну како би се поздравио са свим досадашњим саиграчима и запосленима у Спортском центру "Телеоптик".

Валијенте је дошао у мандату Мирослава Ђукића, који га је познавао из дана на Пиринејима, а једно време био је незаменљив у стартној постави Партизана, да би прикупио 41 наступ у свим такмичењима. Међутим, у финишу сезоне је "испао" из тима, пре свега због мањих здравствених проблема (операција зуба), а потом га је из тима "истиснуо" Бојан Остојић, који је после одлучујућег гола у финалу Купа Србије против Црвене звезде, добио и нови уговор.

У међувремену, Партизан је довео још неколико играча на позицији штопера - Доминика Дингу и Игора Вујачића, уз "староседеоце" - поменутог Остојића, Страхињу Павловића, а отишао је Светозар Марковић (Олимпијакос). На позицији штопера може да одигра и Немања Р. Милетић.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, и Петар Гигић.

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте (Спортинг Хихон?), Гомеш (Ал Шаржа)?

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар