Valijente napustio Partizan i odlazi u Hihon!

Španski štoper se dogovorio oko raskida ugovora.  Adios amigo: Valijente se oprostio od Partizana.  Španski defanzivni fudbaler Mark Valijente od danas više nije član FK Partizan. Došao da se pozdravi sa dosadašnjim saigračima.

Fudbal 24.07.2019 | 09:54
Valijente napustio Partizan i odlazi u Hihon!
Završena je misija Marka Valijentea u Partizanu. Posle godinu dana Španac je napustio Humsku 1, pošto se danas sa čelnicima kluba sporazumeo oko raskida ugovora koji je važio na još godinu dana.

Valijente je igrao i kod trenera Đukića i Mirkovića, ali je po dolasku Miloševića pao u drugi plan, a njegovu poziciju zauzeo je Ostojić. Sa istim statusom su krenule i pripreme, pa je i španskom štoperu postalo jasno da za njega više nema mesta u Partizanu.

Odmah je Španac dobio ponude iz domovine, najkonkretniju od Sportinga iz Hihona, ali se sve oteglo jer Valijente, kako tvrde Španci, nije mogao da se dogovori sa Partizanom oko uslova raskida ugovora.

Ta prepreka je danas najzad prevaziđena i nekadašnji učenik Barselonine La Masije vratiće se u domovinu, gde će obući dres Sportinga iz Hihona. Saigrač će mu biti takođe jedan bivši fudbaler Partizana – Uroš Đurđević.

Za godinu dana Mark Valijente je odigrao 41 utakmicu za Partizan i postigao jedan gol.

Očekivana vest iz tabora FK Partizan.

Mirni, tihi štoper Mark Valijente, koji je u Partizan došao prošlog leta kada je trener bio Miroslav Đukić, posle jedne sezone provedene u beogradskom klubu, nastavlja karijeru u rodnoj Španiji (drugoligaš Sporting Hihon, najverovatnija opcija o čemu danas ponovo pišu mediji u Španiji).

Iz Partizana je saopšteno da Valijente, koji nije ni bio planiran za pripreme, niti ih je prošao, od danas više nije član kluba.

Ali, nekadašnji učenik čuvene Barselonine škole fudbala, iz iste generacije u kojoj je bio i Lionel Mesi, zna manire. 

Valijente je sa svojom porodicom danas došao u trening centar Partizana u Zemunu kako bi se pozdravio sa svim dosadašnjim saigračima i zaposlenima u Sportskom centru "Teleoptik".

Valijente je došao u mandatu Miroslava Đukića, koji ga je poznavao iz dana na Pirinejima, a jedno vreme bio je nezamenljiv u startnoj postavi Partizana, da bi prikupio 41 nastup u svim takmičenjima. Međutim, u finišu sezone je "ispao" iz tima, pre svega zbog manjih zdravstvenih problema (operacija zuba), a potom ga je iz tima "istisnuo" Bojan Ostojić, koji je posle odlučujućeg gola u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, dobio i novi ugovor.

U međuvremenu, Partizan je doveo još nekoliko igrača na poziciji štopera - Dominika Dingu i Igora Vujačića, uz "starosedeoce" - pomenutog Ostojića, Strahinju Pavlovića, a otišao je Svetozar Marković (Olimpijakos). Na poziciji štopera može da odigra i Nemanja R. Miletić.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, i Petar Gigić.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Mark Valijente (Sporting Hihon?), Gomeš (Al Šarža)?

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar