Званично: Гудељ ел децимо!

Севиља представила десето појачање овог лета.  Гудељ поново у Европи, преко Португала у Шпанију.  Повремени репрезентативац Србије први пут ће играти у једној од пет најјачих лига.

Фудбал 23.07.2019 | 21:35
Званично: Гудељ ел децимо!
Ево и Гудеља! Српски интернационалац парафирао је четворогодишњи уговор са Севиљом и постао јубиларно десето појачање клуба са Санчез Писхуана. Наш везиста стигао је на изричит захтев повратника на функцију спортског директора - Монћија, а како је претходно раскинуо уговор са кинеским Гуангџоуаом, Шпанци нису морали да плате никакво обештећење. 

Управо из тог разлога Немања Гудељ је добио врло добру плату. Не баш на оном нивоу као у Кини, али свакако једну од јачих у клубу. За четири године Србин ће инкасирати укупно 11.000.000 евра без бонуса. Или 2.750.000 евра по сезони. Када су у питању бонуси они су постављени на 750.000 евра и зависиће од учинка на терену - дакле од броја голова и утакмица.  

Гудељ има 27 година и ово му је први клуб из ТОП 5 лига. За место у тиму бориће се са Бразилцем Фернандом, придошлицом из Галатасараја и бившим играчем Манчестер Ситија.  

Подсетимо, Немања Гудељ прошлу сезону одиграо је у дресу Спортинга из Лисабона као позајмљени играч Гуангждоуа, али Португалци нису желели да у потпуности откупе његов уговор. 

Преко Лисабона до Севиље. Немања Гудељ и дефинитивно је напустио Кину.

Повремени репрезентативац Србије нови је члан шпанског прволигаша из истоименог града, десети ког је Севиља довела овог лета. Стигао је као слободан играч, пошто је претходно раскинуо уговор са Гвангжу Еверграндеом.

Двадесетседмогодишњи везиста прошлу сезону је провео на позајмици у Спортингу, али клуб из Лисабона није желео да откупи његов уговор.

Гудељу ће ово бити први пут да наступа у једној од пет најјачих европских лига, а у досадашњој каријери је играо за Бреду, АЗ Алкмар, Ајакс, Тијанђин Теду, Гвангжу и Спортинг.

Поред Гудеља и Фернанда Севиља је овог лета довела Жил Кондеа из Бордоа, Дијега Карлоса из Наната, Лукаса Окампоса из Марсеља, Ђоана Ђордана из Еибара, Лука де Јонга из ПСВ-а, Оливера Тореса из Порта, Максмилијана Вебера из Ајакса. Још зимус је договорен, а овог лета реализован трансфер Мунаса Дабура из Слацбурга.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар