Zvanično: Gudelj el decimo!

Sevilja predstavila deseto pojačanje ovog leta.  Gudelj ponovo u Evropi, preko Portugala u Španiju.  Povremeni reprezentativac Srbije prvi put će igrati u jednoj od pet najjačih liga.

Fudbal 23.07.2019 | 21:35
Zvanično: Gudelj el decimo!
Evo i Gudelja! Srpski internacionalac parafirao je četvorogodišnji ugovor sa Seviljom i postao jubilarno deseto pojačanje kluba sa Sančez Pishuana. Naš vezista stigao je na izričit zahtev povratnika na funkciju sportskog direktora - Monćija, a kako je prethodno raskinuo ugovor sa kineskim Guangdžouaom, Španci nisu morali da plate nikakvo obeštećenje. 

Upravo iz tog razloga Nemanja Gudelj je dobio vrlo dobru platu. Ne baš na onom nivou kao u Kini, ali svakako jednu od jačih u klubu. Za četiri godine Srbin će inkasirati ukupno 11.000.000 evra bez bonusa. Ili 2.750.000 evra po sezoni. Kada su u pitanju bonusi oni su postavljeni na 750.000 evra i zavisiće od učinka na terenu - dakle od broja golova i utakmica.  

Gudelj ima 27 godina i ovo mu je prvi klub iz TOP 5 liga. Za mesto u timu boriće se sa Brazilcem Fernandom, pridošlicom iz Galatasaraja i bivšim igračem Mančester Sitija.  

Podsetimo, Nemanja Gudelj prošlu sezonu odigrao je u dresu Sportinga iz Lisabona kao pozajmljeni igrač Guangždoua, ali Portugalci nisu želeli da u potpunosti otkupe njegov ugovor. 

Preko Lisabona do Sevilje. Nemanja Gudelj i definitivno je napustio Kinu.

Povremeni reprezentativac Srbije novi je član španskog prvoligaša iz istoimenog grada, deseti kog je Sevilja dovela ovog leta. Stigao je kao slobodan igrač, pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Gvangžu Evergrandeom.

Dvadesetsedmogodišnji vezista prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Sportingu, ali klub iz Lisabona nije želeo da otkupi njegov ugovor.

Gudelju će ovo biti prvi put da nastupa u jednoj od pet najjačih evropskih liga, a u dosadašnjoj karijeri je igrao za Bredu, AZ Alkmar, Ajaks, Tijanđin Tedu, Gvangžu i Sporting.

Pored Gudelja i Fernanda Sevilja je ovog leta dovela Žil Kondea iz Bordoa, Dijega Karlosa iz Nanata, Lukasa Okamposa iz Marselja, Đoana Đordana iz Eibara, Luka de Jonga iz PSV-a, Olivera Toresa iz Porta, Maksmilijana Vebera iz Ajaksa. Još zimus je dogovoren, a ovog leta realizovan transfer Munasa Dabura iz Slacburga.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar