Милошевићева подршка Луки Јовићу...

Ако га крене стрпаће више од 25 голова! „Нема много таквих нападача на планети“, хвали тренер Партизана новог фудбалера Реала.

Фудбал 23.07.2019 | 23:10
Милошевићева подршка Луки Јовићу...
Брутална је била мадридска штампа после дебија Луке Јовића за Реал. Мада је провео само 45 минута на терену у контролном сусрету са Бајерном из Минхена, српски репрезентативац нашао се на тапету Марке и Аса, пре свега због цене од 60.000.000 евра, па су критике на његов рачун пљуштале са свих стране.

Донекле очекивано, јер ипак је Краљевски клуб највећи на свету, тамо нема пријатељских утакмица, нама попуста, кредита, тамо се и Герет Бејл провлачи кроз блато, иако је учествовао у освајању четири Лиге шампиона за пет сезона, што је наговештај какав третман ће имати доскорашњи фудбалер Ајнтрахта на новој адреси.

Но, тек су припреме, сезона још није ни почела, навијачи се надају да ће Луку Јовића видети у најбољем издању кад крену такмичарске утакмице и на то скреће пажњу Саво Милошевић, који позива публику Лос Бланкоса на стрпљење, а српског центарфора на жестоки рад.

„Биће тешко Луки, али он поседује такву разноврсност у постизању голова, да је права гол-машина. Наравно, Реал је велики клуб, притисак је огроман и важно је како започнете мисију. Јовић је и даље млад, али уколико у психолошком смислу успе да потисне притисак, ствари ће испасти добре по њега. Реч је о нападачу ког би сваки светски клуб пожелео. Такви поседују капацитет да у сезони дају између 25 и 30 голова. Нема их много на планети. А Лука Јовић је један од њих“, уверава Милошевић у изјави за британски Омниспорт.

Актуелни тренер Партизана је више пута бираним речима говорио о Луки Јовићу, а такав је остао и у данима кад је Србину потребна подршка са свих страна.

„Верујем да ће Мадриђани бити стрпљиви, узимајући у обзир његове године. Но, неће бити стрпљиви превише, јер је Реал клуб који себи не може да приушти да дуго чека неког играча да проради. Лука је дао 27 голова минуле сезоне, а верујем да на 'Сантјаго Бернабеу' може више, јер има потенцијал за такво остварење. Мадриђани ће да стварају више прилика од Ајнтрахта и уколико Лука почне добро, уколико га буде одликовало самопоуздање могле би ствари да се развију у правом смеру већ од старта“, додао је Саво Милошевић.

Осврнуо се бивши репрезентативац и на актуелни тренутак српског фудбала. Тему је начео још током припрема црно-белих у Словенији, рекавши да се „крећемо у погрешном смеру“, а сад је додатно обликовао став.

„Тешко је одговорити на питање где је тренутно српски фудбал. Два дана би ми била потребна да све потанко објасним. У процесу стварања фудбалера, у периоду од десете до 18 године, баш много заостајемо за великим државама. Морамо да унапредимо све сегменте: физички нарочито, па онда спортску медицину, тактички и технички да будемо на вишем нивоу. Наш систем је застарео. Људи раде у том систему, али не разумеју потребе савременог фудбала. Зато смо у заостатку и управо је то оно што видите код наших екипа: доста је ту талента, али увек нешто недостаје“, закључио је Саво Милошевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар