Miloševićeva podrška Luki Joviću...

Ako ga krene strpaće više od 25 golova! „Nema mnogo takvih napadača na planeti“, hvali trener Partizana novog fudbalera Reala.

Fudbal 23.07.2019 | 23:10
Miloševićeva podrška Luki Joviću...
Brutalna je bila madridska štampa posle debija Luke Jovića za Real. Mada je proveo samo 45 minuta na terenu u kontrolnom susretu sa Bajernom iz Minhena, srpski reprezentativac našao se na tapetu Marke i Asa, pre svega zbog cene od 60.000.000 evra, pa su kritike na njegov račun pljuštale sa svih strane.

Donekle očekivano, jer ipak je Kraljevski klub najveći na svetu, tamo nema prijateljskih utakmica, nama popusta, kredita, tamo se i Geret Bejl provlači kroz blato, iako je učestvovao u osvajanju četiri Lige šampiona za pet sezona, što je nagoveštaj kakav tretman će imati doskorašnji fudbaler Ajntrahta na novoj adresi.

No, tek su pripreme, sezona još nije ni počela, navijači se nadaju da će Luku Jovića videti u najboljem izdanju kad krenu takmičarske utakmice i na to skreće pažnju Savo Milošević, koji poziva publiku Los Blankosa na strpljenje, a srpskog centarfora na žestoki rad.

„Biće teško Luki, ali on poseduje takvu raznovrsnost u postizanju golova, da je prava gol-mašina. Naravno, Real je veliki klub, pritisak je ogroman i važno je kako započnete misiju. Jović je i dalje mlad, ali ukoliko u psihološkom smislu uspe da potisne pritisak, stvari će ispasti dobre po njega. Reč je o napadaču kog bi svaki svetski klub poželeo. Takvi poseduju kapacitet da u sezoni daju između 25 i 30 golova. Nema ih mnogo na planeti. A Luka Jović je jedan od njih“, uverava Milošević u izjavi za britanski Omnisport.

Aktuelni trener Partizana je više puta biranim rečima govorio o Luki Joviću, a takav je ostao i u danima kad je Srbinu potrebna podrška sa svih strana.

„Verujem da će Madriđani biti strpljivi, uzimajući u obzir njegove godine. No, neće biti strpljivi previše, jer je Real klub koji sebi ne može da priušti da dugo čeka nekog igrača da proradi. Luka je dao 27 golova minule sezone, a verujem da na 'Santjago Bernabeu' može više, jer ima potencijal za takvo ostvarenje. Madriđani će da stvaraju više prilika od Ajntrahta i ukoliko Luka počne dobro, ukoliko ga bude odlikovalo samopouzdanje mogle bi stvari da se razviju u pravom smeru već od starta“, dodao je Savo Milošević.

Osvrnuo se bivši reprezentativac i na aktuelni trenutak srpskog fudbala. Temu je načeo još tokom priprema crno-belih u Sloveniji, rekavši da se „krećemo u pogrešnom smeru“, a sad je dodatno oblikovao stav.

„Teško je odgovoriti na pitanje gde je trenutno srpski fudbal. Dva dana bi mi bila potrebna da sve potanko objasnim. U procesu stvaranja fudbalera, u periodu od desete do 18 godine, baš mnogo zaostajemo za velikim državama. Moramo da unapredimo sve segmente: fizički naročito, pa onda sportsku medicinu, taktički i tehnički da budemo na višem nivou. Naš sistem je zastareo. Ljudi rade u tom sistemu, ali ne razumeju potrebe savremenog fudbala. Zato smo u zaostatku i upravo je to ono što vidite kod naših ekipa: dosta je tu talenta, ali uvek nešto nedostaje“, zaključio je Savo Milošević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar