АБА тренира строгоћу...!

Никад више прошлогодишње финале! Домагој Чавловић, први човјек Цибоне и предсједавајући АБА лиге, тврди да се инциденти попут оних са дуела Звезде и Будућности у финалу плеј-офа више неће толерисати и да ће екипе бити строжије кажњене.

Кошарка 23.07.2019 | 22:30
АБА тренира строгоћу...!
Нова сезона АБА лиге требало би да почне за нешто више од два мјесеца, а челници тог такмичења увелико се припремају за њен старт.

Домагој Чавловић, предсједник Цибоне и председавајући АБА лиге, каже да ће публика уживати у сезони 2019/2020, али и да ће клубови морати строго да поштују правила лиге.

"Играчки лига ће бити много занимљивија и јача. Доста се клубова појачава, и то звучним именима, има доста квалитетних повратника, тако да нас очекује доста узбуђења. Мислим да је то најважније, али и правила ће бити ригорознија", поручио је у интервју за портал индеx.хр Чавловић.

АБА БЕЗ МЕСТА У ЕВРОЛИГИ - НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Директор Цибоне осврнуо се и на одлуку Евролиге да АБА лига више нема директно место у том такмичењу.

"За нас та одлука није изненађење, ми смо били спремни на такав епилог. Сматрам да то није ништа ново, сада се чак може из више такмичења изборити мјесто у Евролиги. Одлука је одавно донесена, неке друге квалитетне лиге су још горе прошле, попут шпанске... Очигледно новац доста диктира ствари. Ми ћемо појачати комуникацију са Евролигом и тражити своје мјесто у том такмичењу. Учинићемо све да барем једно мјесто оставе за нас и послије 2021. године", рекао је предсједавајући АБА лиге.

"Мени је жао што је цијелу претходну сезону покварило неколико утакмица које стварно нису показале праву слику АБА лиге. Цијело такмичење је било занимљиво, одлично, виђено је доста квалитетних утакмица, али крај сигурно није нешто на што можемо бити поносни. Сви смо свјесни тога шта се све догађало на тих неколико мечева, али исто тако смо сагласни да такве ствари више не смију да се понове. У супротном, виновници инцидената ће бити ригорозно кажњени, како пропозиције налажу, јер то није добро ни за кошарку ни за навијаче", навео је Чавловић, нагласивши да ће "правила бити још ригорознија, иако су она 90 посто усаглашена са Евролигом", али и да ће "у неким стварима бити строжији, јер неће допустити да се понови оно што се догодило у финалу плеј-офа између Црвене звезде и Будућности".

Он је додао да су сви клубови упознати са строжијим мјерама.

"Клубови су свјесни строжије казнене политике и надам се да у будућности више нећемо причати о инцидентима, већ само о кошарци и играчима. Догађаји са финала никоме не иде у прилог, и сви се заједно морамо да се трудимо да више не дође до онаквог интензитета нереда. У старту треба спријечити сличне појаве и то ћемо учинити тако што ћемо одмах реаговати. Ако се случајно понове инциденти, може доћи и до строжих казни, па чак и до избацивања из лиге. Али надам се да до тога неће доћи и да ће наредне сезоне све протећи у спортској атмосфери", нагласио је Чавловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар