ABA trenira strogoću...!

Nikad više prošlogodišnje finale! Domagoj Čavlović, prvi čovjek Cibone i predsjedavajući ABA lige, tvrdi da se incidenti poput onih sa duela Zvezde i Budućnosti u finalu plej-ofa više neće tolerisati i da će ekipe biti strožije kažnjene.

Košarka 23.07.2019 | 22:30
ABA trenira strogoću...!
Nova sezona ABA lige trebalo bi da počne za nešto više od dva mjeseca, a čelnici tog takmičenja uveliko se pripremaju za njen start.

Domagoj Čavlović, predsjednik Cibone i predsedavajući ABA lige, kaže da će publika uživati u sezoni 2019/2020, ali i da će klubovi morati strogo da poštuju pravila lige.

"Igrački liga će biti mnogo zanimljivija i jača. Dosta se klubova pojačava, i to zvučnim imenima, ima dosta kvalitetnih povratnika, tako da nas očekuje dosta uzbuđenja. Mislim da je to najvažnije, ali i pravila će biti rigoroznija", poručio je u intervju za portal index.hr Čavlović.

ABA BEZ MESTA U EVROLIGI - NIJE IZNENAĐENJE

Direktor Cibone osvrnuo se i na odluku Evrolige da ABA liga više nema direktno mesto u tom takmičenju.

"Za nas ta odluka nije iznenađenje, mi smo bili spremni na takav epilog. Smatram da to nije ništa novo, sada se čak može iz više takmičenja izboriti mjesto u Evroligi. Odluka je odavno donesena, neke druge kvalitetne lige su još gore prošle, poput španske... Očigledno novac dosta diktira stvari. Mi ćemo pojačati komunikaciju sa Evroligom i tražiti svoje mjesto u tom takmičenju. Učinićemo sve da barem jedno mjesto ostave za nas i poslije 2021. godine", rekao je predsjedavajući ABA lige.

"Meni je žao što je cijelu prethodnu sezonu pokvarilo nekoliko utakmica koje stvarno nisu pokazale pravu sliku ABA lige. Cijelo takmičenje je bilo zanimljivo, odlično, viđeno je dosta kvalitetnih utakmica, ali kraj sigurno nije nešto na što možemo biti ponosni. Svi smo svjesni toga šta se sve događalo na tih nekoliko mečeva, ali isto tako smo saglasni da takve stvari više ne smiju da se ponove. U suprotnom, vinovnici incidenata će biti rigorozno kažnjeni, kako propozicije nalažu, jer to nije dobro ni za košarku ni za navijače", naveo je Čavlović, naglasivši da će "pravila biti još rigoroznija, iako su ona 90 posto usaglašena sa Evroligom", ali i da će "u nekim stvarima biti strožiji, jer neće dopustiti da se ponovi ono što se dogodilo u finalu plej-ofa između Crvene zvezde i Budućnosti".

On je dodao da su svi klubovi upoznati sa strožijim mjerama.

"Klubovi su svjesni strožije kaznene politike i nadam se da u budućnosti više nećemo pričati o incidentima, već samo o košarci i igračima. Događaji sa finala nikome ne ide u prilog, i svi se zajedno moramo da se trudimo da više ne dođe do onakvog intenziteta nereda. U startu treba spriječiti slične pojave i to ćemo učiniti tako što ćemo odmah reagovati. Ako se slučajno ponove incidenti, može doći i do strožih kazni, pa čak i do izbacivanja iz lige. Ali nadam se da do toga neće doći i da će naredne sezone sve proteći u sportskoj atmosferi", naglasio je Čavlović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar