Најбољи тим Европе без Европе!

Бетис довео и Фекира! Није ни чудо што је Руби сам уплатио излазну клаузулу и напустио Еспањол како би имао прилике да тренира зелено-беле наредне сезоне.  Коначно, Фекир! И то за сићу, спрам оне суме од пре годину дана. . .

Фудбал 23.07.2019 | 19:03
Најбољи тим Европе без Европе!
Један од најбољих играча француске Лиге 1 у претходне три сезоне и члан екипе која је освојила Светско првенство у Русији пре годину дана прешао је у Реал Бетис.

Набил Фекир (26) рођен је, одрастао и стасао као фудбалер у Лиону, за који је одиграо 192 утакмице и постигао 69 голова, а од данас је пред њим нови изазов - доказивање у шпанској Примери и освајање симпатија страствених навијача са "Бенито Виљамарин" стадиона у Севиљи.

Прошле сезоне Бетис је имао највећи број гледалаца на трибинама после Барселоне, Реал Мадрида и Атлетико Мадрида, а ове ће наследник Кикеа Сетијена, популарни Руби, имати вероватно најјачи тим у Европи који се неће такмичити у Европи.

Поред Фекира, који је плаћен свега 19,75 милиона евра, у клубу су мајстори попут Ђованија Ло Селса (23), Серхија Каналеса (28), Вилијама Карваља (27), Жуниора Фирпоа (22), Марка Бартре (28), Алфонда Педраза (23), Аисе Мандија (27), Кристијана Теља (27), Сиднеја (29), Дијега Лаинеза (19), Виктора Камарасе (26), Ријада Будебуза (29), Франсиса Гуерера (23), Андреса Гуардада (32), Џоела Роблеса (29), Такашија Инуија (31), итд.

Није ни чудо што је Руби, одмах после вести да ће се Бетис разићи са Сетијеном, сам уплатио излазну клаузулу свом Еспањолу и дошао на промоцију на "Виљамарин". Овај 49-годишњи Каталонац изванредно је водио "шпанце" у сезони 2018/19, коју је завршио на седмом месту Примере и прилично пуним трибинама "РЦДЕ" стадиона у Барселони.

Поређења ради, Бетис је завршио као десети на табели са евидентно талентованијим и разноврснијим саставом од Еспањола.

Прошлог лета у ово време за њега су се отимали највећи европски клубови. Челси и Бајерн били су озбиљно загризли, са Ливерпулом је чак постојао одређени договор, али Лион је глатко одбио 60.000.000 евра од Редса, да би ноћас Набил Фекир (26) био представљен као нови играч Бетиса. 

Клуб из Севиље преговарао је интензивно и са Лионом и са самим играчем претходних дана. Имао је оштру конкуренцију у свом градском ривалу, затим Валенсији и Наполију, међутим превагнуло је то што Бетис није штедео на његовој плати. Како јављају шпански медији Фекир је потписао на пет година и по сезони ће зарађивати 7.000.000 евра. Плус, зелено-бели су пристали да потпишу уговор и са његовим рођеним братом Јасином. Додуше, за Јасина није плаћено обештећење, већ је Лион само задржао права на 50 одсто обештећења од наредне продаје.    

А када говоримо о износима главног посла, они су доста занимљиви. Заправо, тек сада се лепо види колико је Жан Мишел Ола погрешио када је прошлог лета одбио Ливерпул желећи да избоксује још који милион евра. Уместо тих 60.000.000, сада је од Бетиса у готовом добио свега 19.750.000 евра. На ту суму долази још 10.000.000 кроз бонусе, али не баш лагане, јер Бетис ће морати да има запажене резултате у Примери и касније Европи како би се Французи додатно опарили. И на послетку, од наредног трансфера Лиону ће припасти 20 одсто. 

Узимајући у обзир само ону иницијалну цифру, Набил Фекир је четврто насјкупље појачање Бетиса, после Денилсона, Ђованија Ло Селса и Вилијама Карваља.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар