Najbolji tim Evrope bez Evrope!

Betis doveo i Fekira! Nije ni čudo što je Rubi sam uplatio izlaznu klauzulu i napustio Espanjol kako bi imao prilike da trenira zeleno-bele naredne sezone.  Konačno, Fekir! I to za siću, spram one sume od pre godinu dana. . .

Fudbal 23.07.2019 | 19:03
Najbolji tim Evrope bez Evrope!
Jedan od najboljih igrača francuske Lige 1 u prethodne tri sezone i član ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Rusiji pre godinu dana prešao je u Real Betis.

Nabil Fekir (26) rođen je, odrastao i stasao kao fudbaler u Lionu, za koji je odigrao 192 utakmice i postigao 69 golova, a od danas je pred njim novi izazov - dokazivanje u španskoj Primeri i osvajanje simpatija strastvenih navijača sa "Benito Viljamarin" stadiona u Sevilji.

Prošle sezone Betis je imao najveći broj gledalaca na tribinama posle Barselone, Real Madrida i Atletiko Madrida, a ove će naslednik Kikea Setijena, popularni Rubi, imati verovatno najjači tim u Evropi koji se neće takmičiti u Evropi.

Pored Fekira, koji je plaćen svega 19,75 miliona evra, u klubu su majstori poput Đovanija Lo Selsa (23), Serhija Kanalesa (28), Vilijama Karvalja (27), Žuniora Firpoa (22), Marka Bartre (28), Alfonda Pedraza (23), Aise Mandija (27), Kristijana Telja (27), Sidneja (29), Dijega Laineza (19), Viktora Kamarase (26), Rijada Budebuza (29), Fransisa Guerera (23), Andresa Guardada (32), Džoela Roblesa (29), Takašija Inuija (31), itd.

Nije ni čudo što je Rubi, odmah posle vesti da će se Betis razići sa Setijenom, sam uplatio izlaznu klauzulu svom Espanjolu i došao na promociju na "Viljamarin". Ovaj 49-godišnji Katalonac izvanredno je vodio "špance" u sezoni 2018/19, koju je završio na sedmom mestu Primere i prilično punim tribinama "RCDE" stadiona u Barseloni.

Poređenja radi, Betis je završio kao deseti na tabeli sa evidentno talentovanijim i raznovrsnijim sastavom od Espanjola.

Prošlog leta u ovo vreme za njega su se otimali najveći evropski klubovi. Čelsi i Bajern bili su ozbiljno zagrizli, sa Liverpulom je čak postojao određeni dogovor, ali Lion je glatko odbio 60.000.000 evra od Redsa, da bi noćas Nabil Fekir (26) bio predstavljen kao novi igrač Betisa. 

Klub iz Sevilje pregovarao je intenzivno i sa Lionom i sa samim igračem prethodnih dana. Imao je oštru konkurenciju u svom gradskom rivalu, zatim Valensiji i Napoliju, međutim prevagnulo je to što Betis nije štedeo na njegovoj plati. Kako javljaju španski mediji Fekir je potpisao na pet godina i po sezoni će zarađivati 7.000.000 evra. Plus, zeleno-beli su pristali da potpišu ugovor i sa njegovim rođenim bratom Jasinom. Doduše, za Jasina nije plaćeno obeštećenje, već je Lion samo zadržao prava na 50 odsto obeštećenja od naredne prodaje.    

A kada govorimo o iznosima glavnog posla, oni su dosta zanimljivi. Zapravo, tek sada se lepo vidi koliko je Žan Mišel Ola pogrešio kada je prošlog leta odbio Liverpul želeći da izboksuje još koji milion evra. Umesto tih 60.000.000, sada je od Betisa u gotovom dobio svega 19.750.000 evra. Na tu sumu dolazi još 10.000.000 kroz bonuse, ali ne baš lagane, jer Betis će morati da ima zapažene rezultate u Primeri i kasnije Evropi kako bi se Francuzi dodatno oparili. I na posletku, od narednog transfera Lionu će pripasti 20 odsto. 

Uzimajući u obzir samo onu inicijalnu cifru, Nabil Fekir je četvrto nasjkuplje pojačanje Betisa, posle Denilsona, Đovanija Lo Selsa i Vilijama Karvalja.  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar