"Нисмо постојали двије четвртине, нисмо знали гдје смо!"

Ватерполисти Србије самокритични после пораза од Шпаније у четвртфиналу Светског првенства у Јужној Кореји.

Остали спортови 23.07.2019 | 16:50
"Нисмо постојали двије четвртине, нисмо знали гдје смо!"
Рапсодија против Грчке, а онда велики пад против Шпаније у четвртфиналу, кад је било најпотребније. Подмлађени ватерполо тим Србије, чији је УНИQА званично осигурање, није издржао притисак играња на великом такмичењу.

Не треба јадиковати, "олимпијска виза" је обезбеђена још у Београду у Светској лиги, али истина је да нисмо навикли да наше ватерполисте видимо овако брзо без шанси да се боре за медаљу. Није се то догодило још од Светског првенства у Барселони 2013. године. Али, не заборавите, баш од те Барселоне почела је потпуна, вишегодишња доминација Србије у овом спорту...

Истина је и да су судије својим, хм, чудним критеријумом, на почетку утакмице, "кумовали" да се српски ватерполисти додатно "погубе" у базену. 

Уосталом, сами признају.

"Изгубили смо у прве две четвртине. Слаб приступ са лошим избором шутева као и игра у одбрани где је Шпанија направила разлику. Покушали смо да јуримо али безуспешно. Играмо сада максимално до краја, свака позиција је битна", рекао је селектор Дејан Савић.

Капитен Милош Ћук је констатовао: "Заслужена победа Шпаније. Сами смо криви, није било агресивности у одбрани. Већа је била жеља Шпанаца и могу само да им честитам. Морамо да се подигнемо да одиграмо за пето место. Треба ово да заборавимо иако је у овом тренутку јако тешко".

Страхиња Рашовић, једини који је уз голмана Димитрија Ристичевића, био на нивоу, још самокритичнији:

"Ма, шта сад вреде моји голови (постигао је 4 гола, прим. аут.) кад смо изгубили... Лоше смо почели утакмицу, да ли због страха или превелике жеље... нисмо постојали прве две четвртине, нисмо знали где се налазимо. Честитам Шпанцима и пробаћемо да у наредне две утакмице стигнемо до петог места да поправимо утисак".

Србија ће за два дана у исто време играти за пето место са Немачком која је пружила сјајан отпор Хрватској, у последњем делу била на 8:9 и на крају била поражена 8:10. Нимало лак ривал.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар