"Nismo postojali dvije četvrtine, nismo znali gdje smo!"

Vaterpolisti Srbije samokritični posle poraza od Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 23.07.2019 | 16:50
"Nismo postojali dvije četvrtine, nismo znali gdje smo!"
Rapsodija protiv Grčke, a onda veliki pad protiv Španije u četvrtfinalu, kad je bilo najpotrebnije. Podmlađeni vaterpolo tim Srbije, čiji je UNIQA zvanično osiguranje, nije izdržao pritisak igranja na velikom takmičenju.

Ne treba jadikovati, "olimpijska viza" je obezbeđena još u Beogradu u Svetskoj ligi, ali istina je da nismo navikli da naše vaterpoliste vidimo ovako brzo bez šansi da se bore za medalju. Nije se to dogodilo još od Svetskog prvenstva u Barseloni 2013. godine. Ali, ne zaboravite, baš od te Barselone počela je potpuna, višegodišnja dominacija Srbije u ovom sportu...

Istina je i da su sudije svojim, hm, čudnim kriterijumom, na početku utakmice, "kumovali" da se srpski vaterpolisti dodatno "pogube" u bazenu. 

Uostalom, sami priznaju.

"Izgubili smo u prve dve četvrtine. Slab pristup sa lošim izborom šuteva kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo ali bezuspešno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna", rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Miloš Ćuk je konstatovao: "Zaslužena pobeda Španije. Sami smo krivi, nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mesto. Treba ovo da zaboravimo iako je u ovom trenutku jako teško".

Strahinja Rašović, jedini koji je uz golmana Dimitrija Rističevića, bio na nivou, još samokritičniji:

"Ma, šta sad vrede moji golovi (postigao je 4 gola, prim. aut.) kad smo izgubili... Loše smo počeli utakmicu, da li zbog straha ili prevelike želje... nismo postojali prve dve četvrtine, nismo znali gde se nalazimo. Čestitam Špancima i probaćemo da u naredne dve utakmice stignemo do petog mesta da popravimo utisak".

Srbija će za dva dana u isto vreme igrati za peto mesto sa Nemačkom koja je pružila sjajan otpor Hrvatskoj, u poslednjem delu bila na 8:9 i na kraju bila poražena 8:10. Nimalo lak rival.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar