Издат налог за хапшење Миттала

Главни тужилац из Тузле Томислав Љубић потврдио за Журнал да је издат налог за хапшење Миттала и још двије особе због криминала у Глобал Испат Коксној индустрији Лукавац

Босна и Херцеговина 23.07.2019 | 14:26
Издат налог за хапшење Миттала
Кантонално тужилаштво Тузла издало налог за хапшење британског милијардера Прамода Миттала, сазнаје Журнал. Осим њега требале би бити ухапшене још најмање двије особе које се доводе у везу са организованим криминалом у вези са прањем новца преко Глобал Испад Коксне индустрије Лукавац (ГИКИЛ).

"Тачно је да је издат налог за хапшење Прамода Миттала и још двије особе. Више детаља ће бити саопћено након што акција буде окончана", потврдио је за Журнал главни кантонални тужилац Томислав Љубић.

Прамод Миттал тренутно се налази у Лукавцу. Он је један од чланова познате индијске породице Миттал, која се бави производњом жељеза и челика. Своје пословање Миталови воде из Лондона. Прије петнаестак година њихова корпорација је купила Коксну индузстрију у Лукавцу. Иста породица је улагала у зеничку Жељезару и Рудник Љубија код Приједора.

Миттал је, формално, био предсједник Надзорног одбора Глобал Испат Коксне индустрије Лукавац. Истражни органи сумњају да је преко ове фирме опрано и из БиХ извучено најмање пет милиона марака. 

(зурнал.инфо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БобyГаy

23.07.2019 12:32

Банана-дрзаве и слузе за прање пара и одбацивање опасног одпада, наравно под пластом демократског капацитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перханов брат

23.07.2019 14:19

Треба га хапсит не само због новца вец и сто је загадио цијелу Спрецанску долину није му ово Пундјаби дзунгла ,није све у парама .

Name

Даре

23.07.2019 12:51

Код нас у РС никад никога неце ухапсити, могао је изњети цијелу коксару нема доказа а кад однесес пара главном све мозе. Литванци одњели пола Глинице и ником ниста само се уклонио Дзомбиц и притајио ,главни оперативац,наравно у договору са главним Доном. Сад некакав Павгорд добија 122 милиона па це после уци и Батагон. Не могу да опљацкају колико има за неповјеровати. Наравно нико није крив ни одговоран,задесило нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

их

23.07.2019 12:52

само 5 милиона...па нестро руси извукли преко оптима групе заједно с додиком 6 милијарди

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма није

23.07.2019 13:17

6 него 6 билиона! Ма ста билиона, трилиона!

Name

Нострадамус

23.07.2019 12:56

Јесте насли кога це те да хапсите он са својим капиталом мозе да купи цијелу БиХ.Сто не хапсите Цовица Додика Бакира и слицне.Нико нас висе није опљацкао као наси домаци.А ви са овом оптузницом бацате народу прасину у оци ,мада мислим да то није потребно народ је довољно и оцоравио и занијемио и заглувио.Мозете слободно да радите сто хоцете са народом.Будзет је усвојен само од куце до куце од стана до стана и узимајте сто вам треба ни за воду им не треба оставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А како

23.07.2019 12:57

Како то мислите извести...ко це га ухапсити..узели сте му пара и пара да ради ста хоце..он це вас суду у Сзразбуру..неце се он са вама зајебавати..пустили сте да унисти Лукавцане и све око ријеке Спреце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

23.07.2019 13:11

одмах у продекану.ми се морамо вратити изгледа на систем југине милиције.хапси.мариси.затварај. могу их све горе у трговску гору,нек има раје да не кажу ненасељена,а колико их треба у продекани за криминал,било би гушће насељено подручје. знаци редом све хапсити и да се врати она изрека човјек се везе за ријеч а хајван за рогове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

23.07.2019 14:19

Како ово да се деси а јос крупнији лопови додо Бакир Цовиц ходају слободно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

23.07.2019 21:52

Питајте Марка Павица,и његовог посредника Јелацу директора рудника у Приједору. Богате се вец 15-так година преко рудника и индијца.зар не би требали одговарати за то?

ОДГОВОРИТЕ