Izdat nalog za hapšenje Mittala

Glavni tužilac iz Tuzle Tomislav Ljubić potvrdio za Žurnal da je izdat nalog za hapšenje Mittala i još dvije osobe zbog kriminala u Global Ispat Koksnoj industriji Lukavac

Bosna i Hercegovina 23.07.2019 | 14:26
Izdat nalog za hapšenje Mittala
Kantonalno tužilaštvo Tuzla izdalo nalog za hapšenje britanskog milijardera Pramoda Mittala, saznaje Žurnal. Osim njega trebale bi biti uhapšene još najmanje dvije osobe koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom u vezi sa pranjem novca preko Global Ispad Koksne industrije Lukavac (GIKIL).

"Tačno je da je izdat nalog za hapšenje Pramoda Mittala i još dvije osobe. Više detalja će biti saopćeno nakon što akcija bude okončana", potvrdio je za Žurnal glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić.

Pramod Mittal trenutno se nalazi u Lukavcu. On je jedan od članova poznate indijske porodice Mittal, koja se bavi proizvodnjom željeza i čelika. Svoje poslovanje Mitalovi vode iz Londona. Prije petnaestak godina njihova korporacija je kupila Koksnu induzstriju u Lukavcu. Ista porodica je ulagala u zeničku Željezaru i Rudnik Ljubija kod Prijedora.

Mittal je, formalno, bio predsjednik Nadzornog odbora Global Ispat Koksne industrije Lukavac. Istražni organi sumnjaju da je preko ove firme oprano i iz BiH izvučeno najmanje pet miliona maraka. 

(zurnal.info)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

BobyGay

23.07.2019 12:32

Banana-drzave i sluze za pranje para i odbacivanje opasnog odpada, naravno pod plastom demokratskog kapaciteta.

ODGOVORITE
Name

Perhanov brat

23.07.2019 14:19

Treba ga hapsit ne samo zbog novca vec i sto je zagadio cijelu Sprecansku dolinu nije mu ovo Pundjabi dzungla ,nije sve u parama .

Name

Dare

23.07.2019 12:51

Kod nas u RS nikad nikoga nece uhapsiti, mogao je iznjeti cijelu koksaru nema dokaza a kad odneses para glavnom sve moze. Litvanci odnjeli pola Glinice i nikom nista samo se uklonio Dzombic i pritajio ,glavni operativac,naravno u dogovoru sa glavnim Donom. Sad nekakav Pavgord dobija 122 miliona pa ce posle uci i Batagon. Ne mogu da opljackaju koliko ima za nepovjerovati. Naravno niko nije kriv ni odgovoran,zadesilo nas.

ODGOVORITE
Name

ih

23.07.2019 12:52

samo 5 miliona...pa nestro rusi izvukli preko optima grupe zajedno s dodikom 6 milijardi

ODGOVORITE
Name

ma nije

23.07.2019 13:17

6 nego 6 biliona! Ma sta biliona, triliona!

Name

Nostradamus

23.07.2019 12:56

Jeste nasli koga ce te da hapsite on sa svojim kapitalom moze da kupi cijelu BiH.Sto ne hapsite Covica Dodika Bakira i slicne.Niko nas vise nije opljackao kao nasi domaci.A vi sa ovom optuznicom bacate narodu prasinu u oci ,mada mislim da to nije potrebno narod je dovoljno i ocoravio i zanijemio i zagluvio.Mozete slobodno da radite sto hocete sa narodom.Budzet je usvojen samo od kuce do kuce od stana do stana i uzimajte sto vam treba ni za vodu im ne treba ostaviti.

ODGOVORITE
Name

A kako

23.07.2019 12:57

Kako to mislite izvesti...ko ce ga uhapsiti..uzeli ste mu para i para da radi sta hoce..on ce vas sudu u Szrazburu..nece se on sa vama zajebavati..pustili ste da unisti Lukavcane i sve oko rijeke Sprece

ODGOVORITE
Name

Ipe

23.07.2019 13:11

odmah u prodekanu.mi se moramo vratiti izgleda na sistem jugine milicije.hapsi.marisi.zatvaraj. mogu ih sve gore u trgovsku goru,nek ima raje da ne kažu nenaseljena,a koliko ih treba u prodekani za kriminal,bilo bi gušće naseljeno područje. znaci redom sve hapsiti i da se vrati ona izreka čovjek se veze za riječ a hajvan za rogove

ODGOVORITE
Name

Zika

23.07.2019 14:19

Kako ovo da se desi a jos krupniji lopovi dodo Bakir Covic hodaju slobodno

ODGOVORITE
Name

Hahaha

23.07.2019 21:52

Pitajte Marka Pavica,i njegovog posrednika Jelacu direktora rudnika u Prijedoru. Bogate se vec 15-tak godina preko rudnika i indijca.zar ne bi trebali odgovarati za to?

ODGOVORITE