Привремени буџет треба усвојити

Хрватски народни сабор позвао је данас Савјет министара да изгласају Одлуке о привременом финанцирању институција БиХ и покажу одговорно и озбиљно политичко понашање.

Босна и Херцеговина 23.07.2019 | 09:48
Привремени буџет треба усвојити
Хрватски народни сабор саопштењем позива политичке актере на досљедну политику те поштовање Устава и закона, као једини могући начин у рјешавању свих нагомиланих проблема и криза у БиХ.

- ХНС позива Предсједништво БиХ на хитно усвајање нацрта закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ, наводећи да је нацрт закона још у јануару уредно достављен Предсједништву БиХ. ХНС очекује да ће Предсједништво БиХ, које по Уставу званично предлаже овај документ у Парламенту, исти усвојити, те хитно упутити у парламентарну процедуру.

И овом приликом наглашавамо потребу за доношењем цјеловитог буџета за 2019. годину под дјеловањем нове парламентарне већине.

- Данашња сједница још увијек актуалног Савјета министара дефинитивно се може посматрати као својеврсни тест за изазове који су већ одавно морали бити усуглашени. Подржавање и изгласавање одлуке о привременом финансирању институција Босне и Херцеговине је управо тест спремности да се начело компромиса стави као кључни фактор за будуће партнере на државном нивоу. Покушаји манипулације од стране појединих политика и стварања обрнутих теза очигледан су примјер ко заправо кочи процесе у раду Парламентарне скупштине БиХ и формирању новог сазива Савјета министара, каже се у саопштењу.

Хрватски народни сабор позива чланове Савјета министара да изгласавањем Одлуке о привременом финанцирању институција БиХ покажу одговорно и озбиљно политичко понашање. Исто тако, позивамо и представнике друга два народа да се у најкраћем року приступи формирању новог Савјета министара које би консолидовао кључне сегменте функционисања државног нивоа власти.

"Управо на оваквим примјерима показује се брига за државу, њено функционисање и владавину права и да таквим примјером докажу да Босна и Херцеговина неће и не смије бити таоц било чијих политичких уцјена као и обмањивања јавности, поручују из Хрватског народног сабора.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Оп

23.07.2019 08:06

Било би бас зајебано да то нецете,осим у Алуминијуму Хрвати једино јос раде у будзетским фирмама,да и они не добију плату Цовицу би се бас тресла столица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

23.07.2019 08:17

Хвала посланицима НС Републике Српске,опет сте телад испали!

Name

Ре

23.07.2019 08:38

Назнаком само сто је и до сада опструисао боље речено подјбавао

Name

Е

23.07.2019 08:07

Ни у лудилу. Какво усвајање

ОДГОВОРИТЕ
Name

45

23.07.2019 08:37

ДОКЛЕ ВИШЕ УДОВОЉАВАТИ РВАТИМА. ШТА ЈЕ ТО САБОР РХ, БЕВАНДА УСЛОВЉАВА ИЗ СПЛИТА. ЧЛАНОВИ СМ МОРАЛИ БИ БИТИ ИСКЉУЧИВО СТАНОВНИЦИ БИХ.НЕ ТРЕБА НАМА ТОРЦИДА. КАКВО УСВАЈАЊЕ ДОК НЕ ПУСТЕ 80 КОНЗЕРВИСАНИХ ЕЛЕКТРОДА У АЛУМИНИ ЈАКОМ КОМБИНАТУ КОЈЕ БИ ОДМАХ ПРОРАДИЛЕ ЗА ПОТРЕБЕ ЧОВИЋА, ДОДИКА И БУНДАЛА А БИСЕРКУ КОЛИНДА ПЛАЋА

Name

ре

23.07.2019 09:07

хоћеш га потегнути, мислим на витални интерес

Name

Е

23.07.2019 12:20

Пих, ево га усвојили. Баш сам волио да видим како чиновници на државном нивоу штрајкују.

Name

Ма немој

23.07.2019 08:12

Видите ли ви колико коста потросацка корпа..како ми зивимо..на хљебу и сатарасу од поврца треце класе..ста је..нисте отисли сви на љетовање..ма море марс..јебо вас онај ко вас запослио и ми сто гласамо ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

23.07.2019 08:52

Милојко и Цовиц навалили да се усвоји будзет.као брину се за дрзаву БиХ ,,,,хахаха........треба финанцирати ботове који су на будзету,то је једини разлог њихове наводне бриге...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

23.07.2019 08:54

Чуј им закључака.Они ,односно Беванда, опструише доношење Одлуке о привременом финансирању а сад им крив неко други.Гарант Мектић.Каква шупља.Очито им је неко из међународне заједница ,зна се ко,рекао да се више не зајебавају а то ће се рећи исто и МД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак

23.07.2019 09:12

ниста не усвајајте идемо до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

23.07.2019 10:14

Жалите се породици Изетбеговић ,са њима сте везивали заставе деведесетих . И побогу ,нисте ви једини којима су они обећали да ће после рата јести златним кашикама.

ОДГОВОРИТЕ