Privremeni budžet treba usvojiti

Hrvatski narodni sabor pozvao je danas Savjet ministara da izglasaju Odluke o privremenom financiranju institucija BiH i pokažu odgovorno i ozbiljno političko ponašanje.

Bosna i Hercegovina 23.07.2019 | 09:48
Privremeni budžet treba usvojiti
Hrvatski narodni sabor saopštenjem poziva političke aktere na dosljednu politiku te poštovanje Ustava i zakona, kao jedini mogući način u rješavanju svih nagomilanih problema i kriza u BiH.

- HNS poziva Predsjedništvo BiH na hitno usvajanje nacrta zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH, navodeći da je nacrt zakona još u januaru uredno dostavljen Predsjedništvu BiH. HNS očekuje da će Predsjedništvo BiH, koje po Ustavu zvanično predlaže ovaj dokument u Parlamentu, isti usvojiti, te hitno uputiti u parlamentarnu proceduru.

I ovom prilikom naglašavamo potrebu za donošenjem cjelovitog budžeta za 2019. godinu pod djelovanjem nove parlamentarne većine.

- Današnja sjednica još uvijek aktualnog Savjeta ministara definitivno se može posmatrati kao svojevrsni test za izazove koji su već odavno morali biti usuglašeni. Podržavanje i izglasavanje odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine je upravo test spremnosti da se načelo kompromisa stavi kao ključni faktor za buduće partnere na državnom nivou. Pokušaji manipulacije od strane pojedinih politika i stvaranja obrnutih teza očigledan su primjer ko zapravo koči procese u radu Parlamentarne skupštine BiH i formiranju novog saziva Savjeta ministara, kaže se u saopštenju.

Hrvatski narodni sabor poziva članove Savjeta ministara da izglasavanjem Odluke o privremenom financiranju institucija BiH pokažu odgovorno i ozbiljno političko ponašanje. Isto tako, pozivamo i predstavnike druga dva naroda da se u najkraćem roku pristupi formiranju novog Savjeta ministara koje bi konsolidovao ključne segmente funkcionisanja državnog nivoa vlasti.

"Upravo na ovakvim primjerima pokazuje se briga za državu, njeno funkcionisanje i vladavinu prava i da takvim primjerom dokažu da Bosna i Hercegovina neće i ne smije biti taoc bilo čijih političkih ucjena kao i obmanjivanja javnosti, poručuju iz Hrvatskog narodnog sabora.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Op

23.07.2019 08:06

Bilo bi bas zajebano da to necete,osim u Aluminijumu Hrvati jedino jos rade u budzetskim firmama,da i oni ne dobiju platu Covicu bi se bas tresla stolica.

ODGOVORITE
Name

Hvala

23.07.2019 08:17

Hvala poslanicima NS Republike Srpske,opet ste telad ispali!

Name

Re

23.07.2019 08:38

Naznakom samo sto je i do sada opstruisao bolje rečeno podjbavao

Name

Е

23.07.2019 08:07

Ни у лудилу. Какво усвајање

ODGOVORITE
Name

45

23.07.2019 08:37

DOKLE VIŠE UDOVOLJAVATI RVATIMA. ŠTA JE TO SABOR RH, BEVANDA USLOVLJAVA IZ SPLITA. ČLANOVI SM MORALI BI BITI ISKLJUČIVO STANOVNICI BIH.NE TREBA NAMA TORCIDA. KAKVO USVAJANJE DOK NE PUSTE 80 KONZERVISANIH ELEKTRODA U ALUMINI JAKOM KOMBINATU KOJE BI ODMAH PRORADILE ZA POTREBE ČOVIĆA, DODIKA I BUNDALA A BISERKU KOLINDA PLAĆA

Name

re

23.07.2019 09:07

hoćeš ga potegnuti, mislim na vitalni interes

Name

Е

23.07.2019 12:20

Пих, ево га усвојили. Баш сам волио да видим како чиновници на државном нивоу штрајкују.

Name

Ma nemoj

23.07.2019 08:12

Vidite li vi koliko kosta potrosacka korpa..kako mi zivimo..na hljebu i satarasu od povrca trece klase..sta je..niste otisli svi na ljetovanje..ma more mars..jebo vas onaj ko vas zaposlio i mi sto glasamo ..

ODGOVORITE
Name

realan

23.07.2019 08:52

Milojko i Covic navalili da se usvoji budzet.kao brinu se za drzavu BiH ,,,,hahaha........treba financirati botove koji su na budzetu,to je jedini razlog njihove navodne brige...

ODGOVORITE
Name

Istočno Sarajevo

23.07.2019 08:54

Čuj im zaključaka.Oni ,odnosno Bevanda, opstruiše donošenje Odluke o privremenom finansiranju a sad im kriv neko drugi.Garant Mektić.Kakva šuplja.Očito im je neko iz međunarodne zajednica ,zna se ko,rekao da se više ne zajebavaju a to će se reći isto i MD.

ODGOVORITE
Name

bosnjak

23.07.2019 09:12

nista ne usvajajte idemo do kraja.

ODGOVORITE
Name

Zlaja

23.07.2019 10:14

Žalite se porodici Izetbegović ,sa njima ste vezivali zastave devedesetih . I pobogu ,niste vi jedini kojima su oni obećali da će posle rata jesti zlatnim kašikama.

ODGOVORITE