Највећа винска рута на свијету

Замислите целу Војводину под виноградима и са 200 винарија, јер толика је највећа винска рута на свету.

Путовања 23.07.2019 | 08:59
Највећа винска рута на свијету
Источно од Кејптауна у Јужној Африци налази се регион који се простире на око 22.300 квадратних километара и представља највећи вионоградарски регион.

Кејп Вајнледнс је регион под виноградима у којем постоји преко 200 винарија, а 150 је могуће туристички посетити.

Област се простире у региону Стеленбош, у чијем центру се налази истоимени град, по којем је ова винска рута добила име. 

Посетиоци могу да обилазе непрегледне винограде, вековима старе подруме, да пробају најразноврснија вина и уживају у доброј храни. И све то у прелепом природном окружењу – у топлој долини окруженој високим планинским врховима, пише Травел магазине.

А пошто је планинарење заступљено, постоје стазе уколико бисте желели да све ово обиђете пешака или на бициклу.

Туристичка организација Кејп Вајнлендса нуде и многобројне друге активности. Обилазак винограда на коњима, обилазак парка са лавовима, крокодилима, могуће је посетити долину лептира или минералне изворе. Листа активности је разнолика у зависности од тога у ком сте делу простране регије.

Виногорје Кејп се простире у дужини преко 300 километара, а граничи се са Кејптауном. У овој великој винској рути налази се много мањих, а оне које се налазе уз границу са овим градом су права туристичка атракција.

Кејп Вајнлендс је познат и по својој кухињи, па можете уживати у обилним оброцима или у локалном органском воћу, маслинама или сиру док испробавате које вино највише одговара вашем укусу.

Простране винограде је могуће видети и из друге перспективе. Потребно је само да се одлучити да ли ћете летети хеликоптером или балоном преко избразданих ливада и зелених планина.



Б 92
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар