Предвидјели многе данашње догађаје

Анимирана серија "Симпсонови" забавља гледаоце широм света више од 30 година. Њени аутори поставили су стандарде за остале анимиране ситкоме због гостовања бројних славних личности и повремених предвиђања будућности.

Забава 23.07.2019 | 08:53
Предвидјели многе данашње догађаје
"Седите у соби са десет до 20 духовитих људи", каже писац Ал Џин за ББЦ.

Са Бартом и осталим члановима породице је још од 1989. године, односно откад је серија почела да се приказује.
"Најбоље је заправо кад Трамп направи нешто глупо, па пуно људи то коментарише и збија шале. Да, јако нам је забавно", рекао је и додао да је рад на серији попут групне терапије.

"Толико се тога непрестано догађа у свету да морамо повремено да се састанемо и о томе поразговарамо", каже сценаристкиња Стефани Гилис.

Последњих година у серији "Симпсонови" можемо да видимо шта нас чека у будућности. Једно од предвиђања је било и то да ће амерички председник постати Доналд Трамп. Предвидели су и епидемију еболе, као и наступ Лејди Гаге на Суперболу.

"Када смо 2000. разговарали о тому која би славна личност могла да постане амерички председник, пало нам је на памет да би то могао бити Трамп", каже Ал Џин.

Таленат за предвиђање будућности створио је плодно тло за теоретичаре завере, нарочито након емитовања епизоде у којој Симпсонови стижу у Њујорк, а у њој је пуно симболике и алузија на терористички напад 11. септембра 2001. године.

"Чланови породице купили су водич о Њујорку на којем уз фотографију познатих торњева 'Близанаца' стоји цена од 9 долара, што је изгледало као датум 9/11, но заправо је то уистину била случајност", каже Ал Џин.

У стотинама епизода много је догађаја у којима је предвиђена будућност, али, наводе, све је то случајност.

"Ако на сто ставите довољно предвиђања, по закону вероватноће 10 одсто ће их се заиста и догодити", сматра Џин и додаје да су они попут неких футуролога, јер има догађаја које предвиде и по 10 месеци унапред.

"Ми заправо покушавамо да погодимо шта ће се догађати", додаје Стефани.

Треба истаћи и да у серији гостује велики број славних личности, досад их је било више од 800, између осталих Крис Мартин и Марк Закерберг. За многе славне особе гостовање у серији била је својеврсна потврда њихове глобалне успешности.

Ал Џин каже да га увек изненади то у коликој су мери људи у Великој Британији пуни ентузијазма те додаје да им је једно од омиљених снимања било оно с тадашњим премијером Тонијем Блером.

 
 
Коментари

Коментари / 0

Оставите коментар