Ко је Мерцедесова конкуренција - Ферари или Ред Бул?

Први човек Ферарија Матија Биното рекао је да су перформансе Ред Була и Ферарија врло сличне и да није баш најјасније ко је тренутно најближи Мерцедесу.

Остали спортови 23.07.2019 | 14:20
Ко је Мерцедесова конкуренција - Ферари или Ред Бул?
Пре сезоне су сви говорили како ћемо гледати велику битку Ферарија и Мерцедеса, али пре него што смо заправо тако нешто и видели, умешала се екипа Ред Була.

Ред Бул је имао две сјајне трке на аустријском Ред Бул Рингу, када је победу однео Макс Ферстапен и другу на британском Силверстону, када су Гасли и Ферстапен возили сјајно.

"Њихов напредак на последње две трке је више него очигледан. Победили су у Аустрији, а на Силверстону су били веома конкурентни и перформанси њихових аутомобила слични су нашим, као што сте и сами видели", рекао је Биното.

Мерцедес доминира ове године, готово увек су најбржи на стази, а често покупе и додатни бод за најбржи круг.

"Мерцедес је за сада најбољи, а ко је други? Јесмо ли ми други? Је ли Ред Бул други? Борба је напета. Управо они нам дају тај 'ветар у леђа' како бисмо додатно унапредили наш болид и борили се за победу на свакој стази", додао је Матија Биното.

Ред Бул је фактички "бацио рукавицу у лице" Мерцедесу и Ферарију, направили су сјајан посао у гаражи који је рефлектован и на писти, па је Макс Ферстапен тако био изузетно близу подијума на две узастопне трке.

"Све ово нас охрабрује. Бити толико близу Мерцедесима и стајати 'раме уз раме' са Фераријима, стварно је велики резултат. Макс је имао сјајан моментум против Ферарија и то је обично знак врло доброг болида. Имамо много самопоуздања пред почетак Хокенхајма", рекао је први човек Ред Була, Кирстијан Хорнер.

Трка за Велику награду Немачке, на програму је у недељу 27. јула, негде око 15 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар