Ko je Mercedesova konkurencija - Ferari ili Red Bul?

Prvi čovek Ferarija Matija Binoto rekao je da su performanse Red Bula i Ferarija vrlo slične i da nije baš najjasnije ko je trenutno najbliži Mercedesu.

Ostali sportovi 23.07.2019 | 14:20
Ko je Mercedesova konkurencija - Ferari ili Red Bul?
Pre sezone su svi govorili kako ćemo gledati veliku bitku Ferarija i Mercedesa, ali pre nego što smo zapravo tako nešto i videli, umešala se ekipa Red Bula.

Red Bul je imao dve sjajne trke na austrijskom Red Bul Ringu, kada je pobedu odneo Maks Ferstapen i drugu na britanskom Silverstonu, kada su Gasli i Ferstapen vozili sjajno.

"Njihov napredak na poslednje dve trke je više nego očigledan. Pobedili su u Austriji, a na Silverstonu su bili veoma konkurentni i performansi njihovih automobila slični su našim, kao što ste i sami videli", rekao je Binoto.

Mercedes dominira ove godine, gotovo uvek su najbrži na stazi, a često pokupe i dodatni bod za najbrži krug.

"Mercedes je za sada najbolji, a ko je drugi? Jesmo li mi drugi? Je li Red Bul drugi? Borba je napeta. Upravo oni nam daju taj 'vetar u leđa' kako bismo dodatno unapredili naš bolid i borili se za pobedu na svakoj stazi", dodao je Matija Binoto.

Red Bul je faktički "bacio rukavicu u lice" Mercedesu i Ferariju, napravili su sjajan posao u garaži koji je reflektovan i na pisti, pa je Maks Ferstapen tako bio izuzetno blizu podijuma na dve uzastopne trke.

"Sve ovo nas ohrabruje. Biti toliko blizu Mercedesima i stajati 'rame uz rame' sa Ferarijima, stvarno je veliki rezultat. Maks je imao sjajan momentum protiv Ferarija i to je obično znak vrlo dobrog bolida. Imamo mnogo samopouzdanja pred početak Hokenhajma", rekao je prvi čovek Red Bula, Kirstijan Horner.

Trka za Veliku nagradu Nemačke, na programu je u nedelju 27. jula, negde oko 15 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar