"Имамо билборд са Новакових 5 Вимблдона - то је пола пута!''

Отац Новака Ђоковића, Срђан, гостовао је у јутарњем програму ТВ Прва где је прокоментарисао пету титулу на Вимблдону и "напад" на рекорд Роџера Федерера.

Тенис 23.07.2019 | 12:45
"Имамо билборд са Новакових 5 Вимблдона - то је пола пута!''
Новак је недавно савладао Швајцарца у финалу престижног турнира иако је против себе имао буквално цео стадион.

"Вимблдон је један господски турнир. Тамо се стварно обраћа пажња на понашање, на фер-плеј, али тог дана је то изостало. Међутим, нису рачунали на тај чувени, познати, српски инат, а због тог ината и због тог што су навијали не за његовог противника, него против њега, то је Новаку и дало додатни стимуланс", рекао је Срђан Ђоковић.

Последњих година се води расправа ко је најбољи тенисер свих времена, а у конкуренцији су Ђоковић, Федерер и Рафаел Надал.

"У последњих десет година Новак је убедљиво најбољи тенисер на свету. Пре годину дана било је 20:12 у Гренд слем титулама за Федерера, сада је 20:16. Причаћемо опет за годину дана. Имамо сад билборд са његових пет пехара са Вимблдона. Тек смо на пола пута, верујте".

Срђан Ђоковић се подсетио разговора са младим Новаком, који је као дечак рекао да би волео да једног дана буде међу 20 најбољих на свету.

"Рекао сам му тада 'Ти си довољно талентован за топ 20 и без мене, а ако будеш хтео да идеш до броја 1, ја сам ту за тебе, увек". Ја сам понекад морао да будем мало чвршћи, мало грубљи, нисам смео да попустим, али после тога сам ја то на емотиван начин преживљавао, када он није ту. Али, нисам показвао слабости када је присутан. Ево, године су прошле, он и даље често гледа ка ложи када сам тамо. А шта ја могу да му кажем сада? 'Уради ово или оно'?. Или, шта може да му каже било ко други на свету?"

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар