Након Бертанса, Пејнерс: Нови Летонац у Партизану!

Јуче се појавила и информација да су црно-бели потписали сарадњу и са једним Американцем, али то није потврђено на порталу клуба.

Кошарка 23.07.2019 | 11:29
Након Бертанса, Пејнерс: Нови Летонац у Партизану!
"Жанис Пејнерс је нови кошаркаш Партизана", објављено је данас на порталу црно-белих.

Летонац (29, 205), који игра на позицијама "два" и "три", играо је за Дарушафаку прошле сезоне.

"У својој каријери Пејнерс је имао прилике да се сусретне са Партизаном и осети шта значи бити део црно-беле породице. Играјући за ПАОК у сезони 2016/17, Жанис је био актер двомеча братских клубова, ПАОК-а и Партизана НИС у оквиру ФИБА Лиге шампиона", наведено је на сајту Партизана.

Детаљи уговора, међутим, нису саопштени.

Први човек најтрофејнијег српског кошаркашког клуба, Остоја Мијаиловић, пожелео је добродошлицу Пејнерсу на друштвеној мрежи Тwиттер.

Репрезентативац Летоније од данас је и званично нови кошаркаш црно-белих, потврђено је на званичном клупском сајту. После Вилијама Мозлија, за кога специјализовани кошаркашки портал Еуробаскет тврди да је договорио двогодишњу сарадњу, Пеинерс је друго појачање овог дана. Али, прво званично. 

Летонац који игра на позицијама бека и крила, минуле сезоне је бранио боје турске Дарушафаке. За национални тим своје земље, Пејнерс је играо на континенталним шампионатима 2015. и 2017. године. Пре Дарушафаке је бранио боје Лиеткабелиса, Паока, Вентспилса, украјинског Миколајива, Риге и Латвијас Универзитета.

Током минула сезоне, Жанис Пејнерс је одиграо 28 утакмица за Дарушафаку у Евролиги и бележио просечно 6,7 поена, 1,9 скокова и 1,5 асистенција, уз 30 одсто шута за три поена.

Партизан је овог лета довео Немању Гордића после растанка с екипом Будућности, али и Рашона Томаса из Динамо Сасарија. 

Партизановци се добро сећају успеха које је од 2012. до 2014. у клубу бележио Давис Бертанс, па се с правом надају да ће и његов репрезентативни колега бити једнако успешан.

Мало је недостајало да тренер црно-белих Андреа Тринкјери у наредном периоду сарађује са Пејнерсом и у клубу и у репрезентацији.

Портал "Еуробаскет" објавио је такође у понедељак да је екипа тренера Андрее Тринкјерија појачана 30-годишњим америчким центром Вилијамом Мозлијем, што није потврђено вешћу на званичном порталу клуба из Хумске.

Мозлијев долазак у Београд очекује се већ неко време, али је до данас све остало у домену претпоставки и "проверених информација".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар