Nakon Bertansa, Pejners: Novi Letonac u Partizanu!

Juče se pojavila i informacija da su crno-beli potpisali saradnju i sa jednim Amerikancem, ali to nije potvrđeno na portalu kluba.

Košarka 23.07.2019 | 11:29
Nakon Bertansa, Pejners: Novi Letonac u Partizanu!
"Žanis Pejners je novi košarkaš Partizana", objavljeno je danas na portalu crno-belih.

Letonac (29, 205), koji igra na pozicijama "dva" i "tri", igrao je za Darušafaku prošle sezone.

"U svojoj karijeri Pejners je imao prilike da se susretne sa Partizanom i oseti šta znači biti deo crno-bele porodice. Igrajući za PAOK u sezoni 2016/17, Žanis je bio akter dvomeča bratskih klubova, PAOK-a i Partizana NIS u okviru FIBA Lige šampiona", navedeno je na sajtu Partizana.

Detalji ugovora, međutim, nisu saopšteni.

Prvi čovek najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba, Ostoja Mijailović, poželeo je dobrodošlicu Pejnersu na društvenoj mreži Twitter.

Reprezentativac Letonije od danas je i zvanično novi košarkaš crno-belih, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu. Posle Vilijama Mozlija, za koga specijalizovani košarkaški portal Eurobasket tvrdi da je dogovorio dvogodišnju saradnju, Peiners je drugo pojačanje ovog dana. Ali, prvo zvanično. 

Letonac koji igra na pozicijama beka i krila, minule sezone je branio boje turske Darušafake. Za nacionalni tim svoje zemlje, Pejners je igrao na kontinentalnim šampionatima 2015. i 2017. godine. Pre Darušafake je branio boje Lietkabelisa, Paoka, Ventspilsa, ukrajinskog Mikolajiva, Rige i Latvijas Univerziteta.

Tokom minula sezone, Žanis Pejners je odigrao 28 utakmica za Darušafaku u Evroligi i beležio prosečno 6,7 poena, 1,9 skokova i 1,5 asistencija, uz 30 odsto šuta za tri poena.

Partizan je ovog leta doveo Nemanju Gordića posle rastanka s ekipom Budućnosti, ali i Rašona Tomasa iz Dinamo Sasarija. 

Partizanovci se dobro sećaju uspeha koje je od 2012. do 2014. u klubu beležio Davis Bertans, pa se s pravom nadaju da će i njegov reprezentativni kolega biti jednako uspešan.

Malo je nedostajalo da trener crno-belih Andrea Trinkjeri u narednom periodu sarađuje sa Pejnersom i u klubu i u reprezentaciji.

Portal "Eurobasket" objavio je takođe u ponedeljak da je ekipa trenera Andree Trinkjerija pojačana 30-godišnjim američkim centrom Vilijamom Mozlijem, što nije potvrđeno vešću na zvaničnom portalu kluba iz Humske.

Mozlijev dolazak u Beograd očekuje se već neko vreme, ali je do danas sve ostalo u domenu pretpostavki i "proverenih informacija".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar