ЕП: Русија, Швајцарска и Естонија ривали БиХ

У квалификацијама учествују 33 селекције, од чега ће 14 стећи право наступа на ЕП.

Кошарка 23.07.2019 | 10:51
ЕП: Русија, Швајцарска и Естонија ривали БиХ
Женска кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине ће у квалификацијама за Европско првенство 2021. у Шпанији и Француској наступати у групи Ц са селекцијама Русије, Швицарске и Естоније, одлучено је данашњим жријебом у Минхену.

У квалификацијама учествују 33 репрезентације које су подијељене у девет група, шест са по четири и три са по три тима.

Распоред група:

А: Словенија, Грчка, Исланд, Бугарска

Б: Шведска, Црна Гора, Израел

Ц: Русија, Босна и Херцеговина, Швајцарска, Естонија

Д: Италија, Чешка Република, Румунија, Данска

Е: Србија, Турска, Литванија, Албанија

Ф: Велика Британија, Бјелорусија, Пољска,

Г: Белгија, Укранија, Португал, Енглеска

Х: Мађарска, Словачка, Холандија

И: Летонија, Хрватска, Њемачка, Сјеверна Македонија

Девет побједника група и пет најбољих другопласираних екипа придружиће се домаћинима Шпанији и Француској на завршници првенства. Квалификације се играју у новембру 2019, новембру 2020. и фебруару 2021. године.

Селектор женске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Горан Лојо релативно је задовољан резултатом жријеба за европско првенство 2021. године.

Репрезентација БиХ уврштена је у групу Ц са селекцијама Русије, Швајцарске и Естоније. Лојо истиче да је Русија фаворит, а да су његове играчице квалитетније од кошаркашица Естоније и Швајцарске.

"Русија је осма репрезентација Европе са тек завршеног ЕП у Србији и Летонији, те скор од 6:0 у претходним квалификацијама довољно говори о јачини противника. Што се тиче репрезентација Естоније и Швицарске, "на папиру" смо квалитетнији од те двије репрезентације, али то морамо доказати на терену", казао је Лојо.

Сматра да ће бх. тим овог пута изборити пут на европску смотру кошарке, саопштено је из КС БиХ.

"У прошлим квалификацијама смо остварили скор од 4:2 и због кош-разлике се нисмо пласирали на Еуробаскет. Сада је промијењен систем такмичења, те се бришу резултати против посљедњепласиране екипе, те ће укупно девет првопласираних и пет најбољих другопласираних изборити пласман на ЕП 2021. Наш циљ је бити међу тих 14 путника на Еуробаскет", додао је Лојо.

Еуробаскет 2021 за жене се одржава у Француској и Шпанији.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар