Маринковић у Шпанији и Евролиги - Партизану 200.000!

Дугогодишњи бек црно-белих наставиће каријеру у Валенсији, потврдио је у понедељак специјализовани портал "Еурохоопс".

Кошарка 22.07.2019 | 18:27
Маринковић у Шпанији и Евролиги - Партизану 200.000!
Био је жеља Олимпијакоса и Уникахе, али ће ипак отићи у Валенсију!

Вања Маринковић (22 године, 198 центиметара) напустиће Партизан после шест година у сениорском тиму, јер ће наставити каријеру у Евролиги - пише грчки портал "Еурохоопс".

Црно-белима ће од овог трансфера припасти унапред прописано обештећење.

"Валенсија је постигла начелни договор са Маринковићем. Шпански евролигаш мораће да плати Партизану 200.000, у складу са наведеним у уговору који је играч потписао 2018. године", објашњено је.

Маринковић је на почетку овог лета био одабран на НБА драфту као 60. "пик", чиме су права на њега стекли Сакраменто Кингси. Ипак, пред њим је тренутно европска каријера и деби у најјачем такмичењу.

У ишчекивању званичне потврде, интересантан је податак да је млади шутер у прошлој сезони био играч са најдужим континуитетом у црно-белом дресу, јер је члан сениорског тима постао још у сезони 2013/14, под вођством Душка Вујошевића.

Маринковић је у црно-белом дресу освајао титулу првака Србије и два национална Купа, а медаље је освајао и у младим категоријама репрезентације (по сребро на У-16 и У-18 Еуробаскету и бронзу на Светском првенству за играче до 17 година у Емиратима).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар