Marinković u Španiji i Evroligi - Partizanu 200.000!

Dugogodišnji bek crno-belih nastaviće karijeru u Valensiji, potvrdio je u ponedeljak specijalizovani portal "Eurohoops".

Košarka 22.07.2019 | 18:27
Marinković u Španiji i Evroligi - Partizanu 200.000!
Bio je želja Olimpijakosa i Unikahe, ali će ipak otići u Valensiju!

Vanja Marinković (22 godine, 198 centimetara) napustiće Partizan posle šest godina u seniorskom timu, jer će nastaviti karijeru u Evroligi - piše grčki portal "Eurohoops".

Crno-belima će od ovog transfera pripasti unapred propisano obeštećenje.

"Valensija je postigla načelni dogovor sa Marinkovićem. Španski evroligaš moraće da plati Partizanu 200.000, u skladu sa navedenim u ugovoru koji je igrač potpisao 2018. godine", objašnjeno je.

Marinković je na početku ovog leta bio odabran na NBA draftu kao 60. "pik", čime su prava na njega stekli Sakramento Kingsi. Ipak, pred njim je trenutno evropska karijera i debi u najjačem takmičenju.

U iščekivanju zvanične potvrde, interesantan je podatak da je mladi šuter u prošloj sezoni bio igrač sa najdužim kontinuitetom u crno-belom dresu, jer je član seniorskog tima postao još u sezoni 2013/14, pod vođstvom Duška Vujoševića.

Marinković je u crno-belom dresu osvajao titulu prvaka Srbije i dva nacionalna Kupa, a medalje je osvajao i u mladim kategorijama reprezentacije (po srebro na U-16 i U-18 Eurobasketu i bronzu na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Emiratima).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar