Тошић: Знамо како са Острвљанима! Садик: Хоћу гол!

Партизан је прескочио прву препреку у првенству и окреће се почетку квалификација за групну фазу Лиге Европе. Ево шта кажу Зоран Тошић, Умар Садик и Сејдуба Сума.

Фудбал 22.07.2019 | 22:30
Тошић: Знамо како са Острвљанима! Садик: Хоћу гол!
Добра игра Партизана у већем дијелу утакмице против Инђије и прва три бода у новој сезони. Сарадња Суме и Тошића се исплатила, они су и креирали побједоносни гол, могла је још нека лопта да заврши у мрежи домаћина.

"Тек је почетак првенства, нисмо још максимално припремљени. Ове прве утакмице су увијек најтеźе јер су такмичарске, бодови се лако губе, а тек улазимо у њих послије периода припрема на којима се ради по другом моделу. Сигурно да ћемо изгледати боље како вријеме буде одмицало", изјавио је стријелац побједоносног гола за Партизан "Бамби" Тошић за клупски сајт.

Акција Суме и Тошића у 27. минуту донијела је Партизану гол и испоставило се побједу.

"Вјерујем да ћемо и даље добро сарађивати и да ће Сума бити један од носилаца наше игре. Умар Садик је још у фази привикавања и упознавања. Имао је неколико лијепих поигравања и шанси, али доћи ће и голови", каже искусни везиста Партизана.

У четвртак, Партизан почиње нову европску сезону, гостовањем у Велсу екипи Кохан Ки Номадс. Партизан је велики фаворит, а Тошић је велики оптимиста.

"Знамо како треба играти са острвским екипама. Спремни смо за утакмицу и увјерен сам у позитиван резултат".

Сума је, изгледа, неки "нови Сума". По повратку са позајмице, добио је повјерење тренера Саве Милошевића и полако почиње да враћа.

"Прва утакмица у првенству је увијек тешка. Овог пута смо добро одиграли и узели одмах у старту три бода. Била је велика врућина и уопште није било лако ни мени ни саиграчима у првом полувремену,али како је вријеме одмицало могу бити задовољан и својом игром послије дуго времена. У мени постоји жеља за напретком и драго ми је да се то већ види на терену", изјавио је Сума.

Попут Тошића, и он је био упитан за новајлију, младог нападача Умара Садика.

"Што се тиче Садика никада није лако одиграти прву утакмицу јер су очекивања велика, а сваком играчу је потребан период адаптације од лиге, терена, концепције…Труди се, вјерује у себе и добар је момак што је и те како важно". 

О почетку квалификација за Лигу Европе, Сума сматра да ће се питати само Партизан.

"Још нисмо радили видео анализу провиника, али оно што је сигурно да ће зависити од нас, наше жеље и става за пролаз", каже Сума.

Умар Садик није постигао гол на својој првој такмичарској утакмици за Партизан, а истиче да "никада није играо на сличном терену".

"Драго ми је да сам дебитовао у првој званичној утакмици у лиги и да је Партизан забилежио прву побједу. Искрено никада нисам играо на сличним теренима, али играч мора да се брзо прилагоди и да свој максимум. Инђија је управо у игри показала оно што смо кроз анализу очекивали, а мени остаје само жал што нисам постигао гол. То би значило додатно за моје самопоуздање, али ми је прије свега важно да сам добио подршку од публике, својих саиграча и стручног штаба и да они вјерују у мене", каже млади нападач.

О предстојећој утакмици против велшке екипе, каже:

"Биће специфична утакмица по много чему јер се ‘острвски’ начин игре и филозофија фудбала разликује од нашег. Остаје нам да урадимо добру анализу и видимо где су им мане".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар