Tošić: Znamo kako sa Ostrvljanima! Sadik: Hoću gol!

Partizan je preskočio prvu prepreku u prvenstvu i okreće se početku kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope. Evo šta kažu Zoran Tošić, Umar Sadik i Sejduba Suma.

Fudbal 22.07.2019 | 22:30
Tošić: Znamo kako sa Ostrvljanima! Sadik: Hoću gol!
Dobra igra Partizana u većem dijelu utakmice protiv Inđije i prva tri boda u novoj sezoni. Saradnja Sume i Tošića se isplatila, oni su i kreirali pobjedonosni gol, mogla je još neka lopta da završi u mreži domaćina.

"Tek je početak prvenstva, nismo još maksimalno pripremljeni. Ove prve utakmice su uvijek najteźe jer su takmičarske, bodovi se lako gube, a tek ulazimo u njih poslije perioda priprema na kojima se radi po drugom modelu. Sigurno da ćemo izgledati bolje kako vrijeme bude odmicalo", izjavio je strijelac pobjedonosnog gola za Partizan "Bambi" Tošić za klupski sajt.

Akcija Sume i Tošića u 27. minutu donijela je Partizanu gol i ispostavilo se pobjedu.

"Vjerujem da ćemo i dalje dobro sarađivati i da će Suma biti jedan od nosilaca naše igre. Umar Sadik je još u fazi privikavanja i upoznavanja. Imao je nekoliko lijepih poigravanja i šansi, ali doći će i golovi", kaže iskusni vezista Partizana.

U četvrtak, Partizan počinje novu evropsku sezonu, gostovanjem u Velsu ekipi Kohan Ki Nomads. Partizan je veliki favorit, a Tošić je veliki optimista.

"Znamo kako treba igrati sa ostrvskim ekipama. Spremni smo za utakmicu i uvjeren sam u pozitivan rezultat".

Suma je, izgleda, neki "novi Suma". Po povratku sa pozajmice, dobio je povjerenje trenera Save Miloševića i polako počinje da vraća.

"Prva utakmica u prvenstvu je uvijek teška. Ovog puta smo dobro odigrali i uzeli odmah u startu tri boda. Bila je velika vrućina i uopšte nije bilo lako ni meni ni saigračima u prvom poluvremenu,ali kako je vrijeme odmicalo mogu biti zadovoljan i svojom igrom poslije dugo vremena. U meni postoji želja za napretkom i drago mi je da se to već vidi na terenu", izjavio je Suma.

Poput Tošića, i on je bio upitan za novajliju, mladog napadača Umara Sadika.

"Što se tiče Sadika nikada nije lako odigrati prvu utakmicu jer su očekivanja velika, a svakom igraču je potreban period adaptacije od lige, terena, koncepcije…Trudi se, vjeruje u sebe i dobar je momak što je i te kako važno". 

O početku kvalifikacija za Ligu Evrope, Suma smatra da će se pitati samo Partizan.

"Još nismo radili video analizu provinika, ali ono što je sigurno da će zavisiti od nas, naše želje i stava za prolaz", kaže Suma.

Umar Sadik nije postigao gol na svojoj prvoj takmičarskoj utakmici za Partizan, a ističe da "nikada nije igrao na sličnom terenu".

"Drago mi je da sam debitovao u prvoj zvaničnoj utakmici u ligi i da je Partizan zabiležio prvu pobjedu. Iskreno nikada nisam igrao na sličnim terenima, ali igrač mora da se brzo prilagodi i da svoj maksimum. Inđija je upravo u igri pokazala ono što smo kroz analizu očekivali, a meni ostaje samo žal što nisam postigao gol. To bi značilo dodatno za moje samopouzdanje, ali mi je prije svega važno da sam dobio podršku od publike, svojih saigrača i stručnog štaba i da oni vjeruju u mene", kaže mladi napadač.

O predstojećoj utakmici protiv velške ekipe, kaže:

"Biće specifična utakmica po mnogo čemu jer se ‘ostrvski’ način igre i filozofija fudbala razlikuje od našeg. Ostaje nam da uradimo dobru analizu i vidimo gde su im mane".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar