Богдан Богдановић причао за ФИБА...

Најбољи играчи су увек представљали Србију! „И даље имам лептириће у стомаку када играм за национални тим“, поручио бек Сакрамента.

Кошарка 22.07.2019 | 21:37
Богдан Богдановић причао за ФИБА...
Богданова изјава говори све! "Сваки пут кад ми стигне позив да играм за Србију, ја се најежим", изјавио српски ас Богдан Богдановић.

Србију још није захватила кошаркашка грозница, али већ сада се осећа да јавност верује да Орлови могу на Мундобаскету до медаље. Селектор Александар Ђорђевић има на располагању моћан тим, који тренутно бруси форму на Копаонику.

Много се очекује од Богдана Богдановића. Ас Сакрамента је од 2010. године члан националног тима и за сајт ФИБА је говорио о својим искуствима, и инспирације коју доноси дрес са државним грбом.

„Када сам први пут добио позив за репрезентацију осећај је био невероватан. Данас сам старији, али и даље имам лептириће у стомаку када год треба да играм за Србију“, рекао је Богдановић.

Србија је на прошлом Мундобаскету освојила сребро. Исти подухват направила и на Олимпијским играма у Рију. Орлови су нас навикли на добре ствари.

„Од када сам био дете, најбољи играчи су увек играли за репрезентацију. Начин на који су представљали нашу земљу заиста је сјајан. Били су нам мотивација и увек се осећам посебно када знам да могу да мотивишем неко дете у мојој земљи. Можемо да учинимо људе поноснима, и оне који не играју кошарку, а то је диван осећај“, додао је Богдановић.



Било је у прошлости разних отказа кошаркашкој репрезентацији Србије, некада оправданих, некада не. И по правилу, креће полемика у јавности. Углавном се испољавала критика и негативни став према онима који би избегли позив.

Богдан Богдановић није такав. Никада, као ни многи попут њега, није рекао "НЕ" репрезентацији. Нити је доводио у питање своје учешће на неком такмичењу.

"Прва ствар коју слушаш као дете је колико врхунских играча је играло за твоју земљу и како су је презентовали. То је сјајно и додатно нас мотивише да се осетимо посебнима. Сада сам ја тај који мотивише децу", рекао је играч Сакрамента за сајт ФИБА.

Он је поручио да постоји разлика у односу на клупски дрес, јер у репрезентацији представљаш своју земљу и народ.

"Прву пут када сам позван у репрезентацију било је невероватно. Могу да кажем да и даље најежим када стигне позив Србије, исто као и први пут. У националном тиму желиш да учиниш народ поносним, то ме мотивише и зато није ми потребан додатни мотив. Посебно ако играш на свом терену".

Бивши ас Партизана и Фенербахчеа нестрпљиво чека Светско пренство у Кини.

"Волим турнире под организацијом ФИБА, није ми битно да ли је Светско или Европско првенство. Осећам се добро када сам у друштву саиграча и када побеђујемо са националним тимом", касже Богдановић.

Тим Александра Ђорђевића на предстојећем СП у Кини играће у Д групи у Фошану са Италијом, Филипинима и Анголом.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар