Bogdan Bogdanović pričao za FIBA...

Najbolji igrači su uvek predstavljali Srbiju! „I dalje imam leptiriće u stomaku kada igram za nacionalni tim“, poručio bek Sakramenta.

Košarka 22.07.2019 | 21:37
Bogdan Bogdanović pričao za FIBA...
Bogdanova izjava govori sve! "Svaki put kad mi stigne poziv da igram za Srbiju, ja se naježim", izjavio srpski as Bogdan Bogdanović.

Srbiju još nije zahvatila košarkaška groznica, ali već sada se oseća da javnost veruje da Orlovi mogu na Mundobasketu do medalje. Selektor Aleksandar Đorđević ima na raspolaganju moćan tim, koji trenutno brusi formu na Kopaoniku.

Mnogo se očekuje od Bogdana Bogdanovića. As Sakramenta je od 2010. godine član nacionalnog tima i za sajt FIBA je govorio o svojim iskustvima, i inspiracije koju donosi dres sa državnim grbom.

„Kada sam prvi put dobio poziv za reprezentaciju osećaj je bio neverovatan. Danas sam stariji, ali i dalje imam leptiriće u stomaku kada god treba da igram za Srbiju“, rekao je Bogdanović.

Srbija je na prošlom Mundobasketu osvojila srebro. Isti poduhvat napravila i na Olimpijskim igrama u Riju. Orlovi su nas navikli na dobre stvari.

„Od kada sam bio dete, najbolji igrači su uvek igrali za reprezentaciju. Način na koji su predstavljali našu zemlju zaista je sjajan. Bili su nam motivacija i uvek se osećam posebno kada znam da mogu da motivišem neko dete u mojoj zemlji. Možemo da učinimo ljude ponosnima, i one koji ne igraju košarku, a to je divan osećaj“, dodao je Bogdanović.



Bilo je u prošlosti raznih otkaza košarkaškoj reprezentaciji Srbije, nekada opravdanih, nekada ne. I po pravilu, kreće polemika u javnosti. Uglavnom se ispoljavala kritika i negativni stav prema onima koji bi izbegli poziv.

Bogdan Bogdanović nije takav. Nikada, kao ni mnogi poput njega, nije rekao "NE" reprezentaciji. Niti je dovodio u pitanje svoje učešće na nekom takmičenju.

"Prva stvar koju slušaš kao dete je koliko vrhunskih igrača je igralo za tvoju zemlju i kako su je prezentovali. To je sjajno i dodatno nas motiviše da se osetimo posebnima. Sada sam ja taj koji motiviše decu", rekao je igrač Sakramenta za sajt FIBA.

On je poručio da postoji razlika u odnosu na klupski dres, jer u reprezentaciji predstavljaš svoju zemlju i narod.

"Prvu put kada sam pozvan u reprezentaciju bilo je neverovatno. Mogu da kažem da i dalje naježim kada stigne poziv Srbije, isto kao i prvi put. U nacionalnom timu želiš da učiniš narod ponosnim, to me motiviše i zato nije mi potreban dodatni motiv. Posebno ako igraš na svom terenu".

Bivši as Partizana i Fenerbahčea nestrpljivo čeka Svetsko prenstvo u Kini.

"Volim turnire pod organizacijom FIBA, nije mi bitno da li je Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Osećam se dobro kada sam u društvu saigrača i kada pobeđujemo sa nacionalnim timom", kasže Bogdanović.

Tim Aleksandra Đorđevića na predstojećem SP u Kini igraće u D grupi u Fošanu sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar