Како је изгледао секс у 19. вијеку

У 19.  вијеку сматрало се да секс служи само за репродукцију.

Забава 22.07.2019 | 15:54
Како је изгледао секс у 19. вијеку
Брачне дужности увијек су, између осталог, подразумијевале и секс. Но, колико су се ствари у том погледу промијениле, најбоље приказује водич за супруге из 19. вијека. Једна је пасторка из тога времена сажела у књигу све савјете које је требала примјењивати свака добра госпођа супруга, пише Нет.хр.

Када би се данас ове мудрости практиковале, вјероватно би било још више развода, али вриједи се подсјетити што се некад држало добрим браком. Госпођа Рутх Смyтхерс вјеровала је како је већина мушкога рода перверзна те да се они никако не могу одбранити од својих примитивних инстинката и сигурно ће небројено много пута покушати то пренијети у праксу у спаваћој соби.

Тако ова пасторка савјетује да жена нипошто не смије љубити “одвратно супругово тијело”. Дебела памучна спаваћица обвезна је униформа паметне супруге, сматра Смyтхерс, првенствено зато што се за вријеме секса не смије цијела разголитити, већ евентуално ослободити тек дијелове тијела који су потребни за сексуални чин.

И мушкарци требају задржати на себи пиџаму и не смију показивати превише коже јер, наиме, није допуштено гледати голог супружника. Паметна супруга никад не смије допустити свом супругу да је види сасвим голу, савјетује пасторка из 19. вијека.

 Ако дође до сексуалног чина, жена обвезно треба угасити свјетло и бити потпуно тиха. Наиме, мушкарац не смије помислити да јој се секс можда свиђа па га не смије охрабривати да на њој практикује своје “перверзне сексуалне праксе” или да скине памучну пиџаму и спаваћицу.

 Ако супруг за вријеме или прије секса жели пољубити супругу у уста, помаже лагано окретање главе у страну како би његов пољубац завршио на образу. Ако покуша скинути супругину одјећу и жели је можда пољубити негдје другдје, добра супруга ће брзо вратити одјећу на своје мјесто те му рећи да мора отићи на тоалет.

 Ако мушкарац, перверзан какав јест, покуша завести своју супругу ласцивним разговором, паметна супруга ће се тривијалним и несексуалним питањем извући из те неугодне ситуације. „Што мислиш о нашим новим засторима?“ или „Твоја мајка сутра долази на вечеру?“, питања су која ће свакога мушкарца збунити и охладити, савјетује Смyтхерс.

 Добра супруга ће направити све да ограничи секс на највише два пута седмично. Убудуће ће се потрудити да се током брака то још додатно смањи. У томе помаже глумљење болести, главобоље, умора и слично.

 У 19. вијеку сматрало се да секс служи само за репродукцију те се у њему нипошто није смјело уживати. Ако се супруга тога не придржава, лијеп брак би могао пропасти, преноси женски портал Хер.

(СБ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драгсн Мд

22.07.2019 14:24

Очито је да дотична није имала шта показати ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ономо Они

22.07.2019 15:22

овако се мозда практиковао сеx у Енглеској, код Србског сељака сигурно није

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.07.2019 15:41

Тузно је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

22.07.2019 20:01

Какве глупости.Треба све контра од овога.Као од мајке родјени и тотално перверзни.Ја постења.