Kako je izgledao seks u 19. vijeku

U 19.  vijeku smatralo se da seks služi samo za reprodukciju.

Zabava 22.07.2019 | 15:54
Kako je izgledao seks u 19. vijeku
Bračne dužnosti uvijek su, između ostalog, podrazumijevale i seks. No, koliko su se stvari u tom pogledu promijenile, najbolje prikazuje vodič za supruge iz 19. vijeka. Jedna je pastorka iz toga vremena sažela u knjigu sve savjete koje je trebala primjenjivati svaka dobra gospođa supruga, piše Net.hr.

Kada bi se danas ove mudrosti praktikovale, vjerovatno bi bilo još više razvoda, ali vrijedi se podsjetiti što se nekad držalo dobrim brakom. Gospođa Ruth Smythers vjerovala je kako je većina muškoga roda perverzna te da se oni nikako ne mogu odbraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to prenijeti u praksu u spavaćoj sobi.

Tako ova pastorka savjetuje da žena nipošto ne smije ljubiti “odvratno suprugovo tijelo”. Debela pamučna spavaćica obvezna je uniforma pametne supruge, smatra Smythers, prvenstveno zato što se za vrijeme seksa ne smije cijela razgolititi, već eventualno osloboditi tek dijelove tijela koji su potrebni za seksualni čin.

I muškarci trebaju zadržati na sebi pidžamu i ne smiju pokazivati previše kože jer, naime, nije dopušteno gledati golog supružnika. Pametna supruga nikad ne smije dopustiti svom suprugu da je vidi sasvim golu, savjetuje pastorka iz 19. vijeka.

 Ako dođe do seksualnog čina, žena obvezno treba ugasiti svjetlo i biti potpuno tiha. Naime, muškarac ne smije pomisliti da joj se seks možda sviđa pa ga ne smije ohrabrivati da na njoj praktikuje svoje “perverzne seksualne prakse” ili da skine pamučnu pidžamu i spavaćicu.

 Ako suprug za vrijeme ili prije seksa želi poljubiti suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu. Ako pokuša skinuti supruginu odjeću i želi je možda poljubiti negdje drugdje, dobra supruga će brzo vratiti odjeću na svoje mjesto te mu reći da mora otići na toalet.

 Ako muškarac, perverzan kakav jest, pokuša zavesti svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. „Što misliš o našim novim zastorima?“ ili „Tvoja majka sutra dolazi na večeru?“, pitanja su koja će svakoga muškarca zbuniti i ohladiti, savjetuje Smythers.

 Dobra supruga će napraviti sve da ograniči seks na najviše dva puta sedmično. Ubuduće će se potruditi da se tokom braka to još dodatno smanji. U tome pomaže glumljenje bolesti, glavobolje, umora i slično.

 U 19. vijeku smatralo se da seks služi samo za reprodukciju te se u njemu nipošto nije smjelo uživati. Ako se supruga toga ne pridržava, lijep brak bi mogao propasti, prenosi ženski portal Her.

(SB)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragsn Md

22.07.2019 14:24

Očito je da dotična nije imala šta pokazati ....

ODGOVORITE
Name

Onomo Oni

22.07.2019 15:22

ovako se mozda praktikovao sex u Engleskoj, kod Srbskog seljaka sigurno nije

ODGOVORITE
Name

BL

22.07.2019 15:41

Tuzno je to...

ODGOVORITE
Name

Joj

22.07.2019 20:01

Kakve gluposti.Treba sve kontra od ovoga.Kao od majke rodjeni i totalno perverzni.Ja postenja.