ЕП: И српске даме добиле ривалке...

Бронзане Лавице против Литваније, Турске и Албаније! Изабранице Марине Маљковић крећу у предигру за Европско првенство.  Изабранице селекторке Марине Маљковић имају нову мисију пред собом. Квалификације за Еуробаскет 2021. . .

Кошарка 22.07.2019 | 17:11
ЕП: И српске даме добиле ривалке...
Женска кошаркашка репрезентација Србије сазнала је имена противница у квалификацијама за Европско првенство које ће 2021. године бити играно у две земље, Шпанији и Француској, односно у три града Паризу, Лиону и Валенсији.

Српске Лавице ће се такмичити у Групи Е заједно са Турском, Литванијом и Албанијом. У групама Б, Ф и Х су по три екипе, док се у осталим групама такмиче по четири национална састава. Наша репрезентација, трећа са недавно одржаног ЕП у Србији и Летонији имала је као носилац заиста повољан жреб, пошто нити један од три ривала не могу да се мере са квалитетом који има наш тим. Тако је само Турска учествовала на ЕП 2019. и заузела 14. од могућих 16 позиција, мада је у питању квалитетна екипа.

Квалификације ће се играти у три "прозора". Први је на програму од 17. до 25 фебруара 2020, други је од 23. новембра до 1. децембра, а последњи од 15. до 23. фебруара 2021. године.



Мало пре жреба квалификација за Еуробаскет 2021. године за мушкарце, одређене су и групе за исти догађај у женској конкуренцији.

Наша репрезентација, која је предвођена Марином Маљковић освојила бронзано одличје на Европском првенству одржаном у Београду ове године, као носилац је "смештена" у групу "Е" у којој не би требало да буде превише проблема.

Ривали за пласман на Еуробаскет биће нам Турска, Литванија и Албанија.

Завршница турнира игра се у Француској и Шпанији, занимљиво финалистима ЕП2019, а поред њих пласман ће тражити још 14 репрезентација смештених у девет група.

Даље пролазе победници група и пет најбољих другопласираних репрезентација.

Квалификације за ЕП крећу утакмицама од 10. до 18. новембра ове године, после чега имају још два "прозора" - од 8. до 16. новембра 2020. и од 31. јануара до 8. фебруара 2021. године.

ГРУПА А: Словенија, Грчка, Исланд, Бугарска.
ГРУПА Б: Шведска, Црна Гора, Израел.
ГРУПА Ц: Русија, Босна и Херцеговина, Швајцарска, Естонија. 
ГРУПА Д: Италија, Чешка, Румунија, Данска.
ГРУПА Е: СРБИЈА, Турска, Литванија, Албанија.
ГРУПА Ф: Велика Британија, Белорусија, Пољска.
ГРУПА Г: Белгија, Украјина, Португалија, Финска.
ГРУПА Х: Мађарска, Словачка, Холандија.
ГРУПА И: Летонија, Хрватска, Немачка, Северна Македонија.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар