EP: I srpske dame dobile rivalke...

Bronzane Lavice protiv Litvanije, Turske i Albanije! Izabranice Marine Maljković kreću u predigru za Evropsko prvenstvo.  Izabranice selektorke Marine Maljković imaju novu misiju pred sobom. Kvalifikacije za Eurobasket 2021. . .

Košarka 22.07.2019 | 17:11
EP: I srpske dame dobile rivalke...
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije saznala je imena protivnica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će 2021. godine biti igrano u dve zemlje, Španiji i Francuskoj, odnosno u tri grada Parizu, Lionu i Valensiji.

Srpske Lavice će se takmičiti u Grupi E zajedno sa Turskom, Litvanijom i Albanijom. U grupama B, F i H su po tri ekipe, dok se u ostalim grupama takmiče po četiri nacionalna sastava. Naša reprezentacija, treća sa nedavno održanog EP u Srbiji i Letoniji imala je kao nosilac zaista povoljan žreb, pošto niti jedan od tri rivala ne mogu da se mere sa kvalitetom koji ima naš tim. Tako je samo Turska učestvovala na EP 2019. i zauzela 14. od mogućih 16 pozicija, mada je u pitanju kvalitetna ekipa.

Kvalifikacije će se igrati u tri "prozora". Prvi je na programu od 17. do 25 februara 2020, drugi je od 23. novembra do 1. decembra, a poslednji od 15. do 23. februara 2021. godine.



Malo pre žreba kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine za muškarce, određene su i grupe za isti događaj u ženskoj konkurenciji.

Naša reprezentacija, koja je predvođena Marinom Maljković osvojila bronzano odličje na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu ove godine, kao nosilac je "smeštena" u grupu "E" u kojoj ne bi trebalo da bude previše problema.

Rivali za plasman na Eurobasket biće nam Turska, Litvanija i Albanija.

Završnica turnira igra se u Francuskoj i Španiji, zanimljivo finalistima EP2019, a pored njih plasman će tražiti još 14 reprezentacija smeštenih u devet grupa.

Dalje prolaze pobednici grupa i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Kvalifikacije za EP kreću utakmicama od 10. do 18. novembra ove godine, posle čega imaju još dva "prozora" - od 8. do 16. novembra 2020. i od 31. januara do 8. februara 2021. godine.

GRUPA A: Slovenija, Grčka, Island, Bugarska.
GRUPA B: Švedska, Crna Gora, Izrael.
GRUPA C: Rusija, Bosna i Hercegovina, Švajcarska, Estonija. 
GRUPA D: Italija, Češka, Rumunija, Danska.
GRUPA E: SRBIJA, Turska, Litvanija, Albanija.
GRUPA F: Velika Britanija, Belorusija, Poljska.
GRUPA G: Belgija, Ukrajina, Portugalija, Finska.
GRUPA H: Mađarska, Slovačka, Holandija.
GRUPA I: Letonija, Hrvatska, Nemačka, Severna Makedonija.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar