Коларов или Костић – ин; Перишић - оут!

Конте инсистира. . .  Хрват разочарао Контеа, опција за леви бок су Срби! Гунђао је Италијан након неуспелог покушаја да Ивана Перишића смести на позицију левог бочног играча у формацији са три штопера, па је тако челницима клуба наредио да одмах доведу појачање.

Фудбал 22.07.2019 | 23:40
Коларов или Костић – ин; Перишић - оут!
Интер је обновио интересовање за капитена фудбалске репрезентације Србије Александром Коларовим, али и уколико се не договори са Ромом спремио алтернативно решење са његовим саиграчем из националног тима Филипом Костићем, преноси Спорт Медијасет.

Како се наводи, тренер Антонио Конте је у великој потрази са левим спољњим у формацији 3-5-2 и на том месту не види Хрвата Ивана Перишића, док би Коларов био идеалан.

Коларов је почетком јуна био на мети "неразура", касније се говорило и о трансферу у Фенербахче, али је све до сада остао у Риму, што Интер жели да промени и пресели га северније у Милано.

Интер већ месецима преговара са Ромом око Едина Џека и зато постоје резервне опције у лику Костића, који баш у Ајнтрахту из Франкфурта игра по левој страни у формацији 3-5-2, као и Емерсона Палмијерија из Челсија.

Конте је овог лета десну страну попунио још једним играчем из немачке Бундеслиге, Валентином Лазаром из Херте.

Веровао је да би Иван Перишић могао да оде "позицију ниже" и да заигра на месту на ком је у Челсију користио Маркоса Алонса, али је већ на првој утакмици Хрват оставио лош утисак и Конте је изјавио да га после те партије види само у нападу.

Познато је да чувени Италијан своје тимове обавезно "посложи" у формацију са три штопера, а овога пута му проблем праве бочни играчи...

Већ недељама трају преговори Интера и Роме око трансфера Едина Џека, али Антонио Конте инсистира и на довођењу Александра Коларова.

На почетку прелазног рока се помињала Интерова идеја да ангажује Коларова, али се није отишло далеко у њеној реализацији. Веровали су у Интеру да имају боље решење за леву страну у Контеовом специфичном систему 3-5-2. Бочни играч су врло битни Италијану за формацију коју форисра и на десном боку му је већ испуњена жеља у виду доласка Аустријанца Валентина Лазара из Херте.

Али за леви бок нема решења и опет је актуелан Коларов.

Веровало се на почетку да ће Конте успети да тај проблем реши са Иваном Перишићем, али крилни нападач из Хрватске не може да испуни дефанзивне задатке које је Конте зацртао. Хрвату је саопштено да може да иде ако дође добра понуда и да неће играти у првој постави ако остане.

Конте сада инсистира да му управа доведе Коларова који има још годину дана уговора са Ромом и уносну понуду Фенербахчеа. Нови Ромин тренер Фонсека би да га задржи и види га као левог штопера, али управа би радо да се реши његовог високог уговора у склопу реконструкције тима и долазака играча са највећим платама (Де Роси, Џеко, Ел Шарави...).

Проблем је што је Рома поставила нереално високе финансијске захтеве за Босанца и Србина. За Џека тражи 20.000.000 евра, а за Коларова чак 15.000.000 евра. Међутим, италијански медији пишу да би Интер за укупно 25.000.000 евра могао да заврши пакет појачања из Роме.

Ако не успе да доведе Коларова, Конте има спремне и алтернативе. Италијански стручњак жели Филипа Костићаили Емерсона Палмијерија којег је довео у Челси док је био тренер Плаваца.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар