Kolarov ili Kostić – in; Perišić - out!

Konte insistira. . .  Hrvat razočarao Kontea, opcija za levi bok su Srbi! Gunđao je Italijan nakon neuspelog pokušaja da Ivana Perišića smesti na poziciju levog bočnog igrača u formaciji sa tri štopera, pa je tako čelnicima kluba naredio da odmah dovedu pojačanje.

Fudbal 22.07.2019 | 23:40
Kolarov ili Kostić – in; Perišić - out!
Inter je obnovio interesovanje za kapitena fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandrom Kolarovim, ali i ukoliko se ne dogovori sa Romom spremio alternativno rešenje sa njegovim saigračem iz nacionalnog tima Filipom Kostićem, prenosi Sport Medijaset.

Kako se navodi, trener Antonio Konte je u velikoj potrazi sa levim spoljnjim u formaciji 3-5-2 i na tom mestu ne vidi Hrvata Ivana Perišića, dok bi Kolarov bio idealan.

Kolarov je početkom juna bio na meti "nerazura", kasnije se govorilo i o transferu u Fenerbahče, ali je sve do sada ostao u Rimu, što Inter želi da promeni i preseli ga severnije u Milano.

Inter već mesecima pregovara sa Romom oko Edina Džeka i zato postoje rezervne opcije u liku Kostića, koji baš u Ajntrahtu iz Frankfurta igra po levoj strani u formaciji 3-5-2, kao i Emersona Palmijerija iz Čelsija.

Konte je ovog leta desnu stranu popunio još jednim igračem iz nemačke Bundeslige, Valentinom Lazarom iz Herte.

Verovao je da bi Ivan Perišić mogao da ode "poziciju niže" i da zaigra na mestu na kom je u Čelsiju koristio Markosa Alonsa, ali je već na prvoj utakmici Hrvat ostavio loš utisak i Konte je izjavio da ga posle te partije vidi samo u napadu.

Poznato je da čuveni Italijan svoje timove obavezno "posloži" u formaciju sa tri štopera, a ovoga puta mu problem prave bočni igrači...

Već nedeljama traju pregovori Intera i Rome oko transfera Edina Džeka, ali Antonio Konte insistira i na dovođenju Aleksandra Kolarova.

Na početku prelaznog roka se pominjala Interova ideja da angažuje Kolarova, ali se nije otišlo daleko u njenoj realizaciji. Verovali su u Interu da imaju bolje rešenje za levu stranu u Konteovom specifičnom sistemu 3-5-2. Bočni igrač su vrlo bitni Italijanu za formaciju koju forisra i na desnom boku mu je već ispunjena želja u vidu dolaska Austrijanca Valentina Lazara iz Herte.

Ali za levi bok nema rešenja i opet je aktuelan Kolarov.

Verovalo se na početku da će Konte uspeti da taj problem reši sa Ivanom Perišićem, ali krilni napadač iz Hrvatske ne može da ispuni defanzivne zadatke koje je Konte zacrtao. Hrvatu je saopšteno da može da ide ako dođe dobra ponuda i da neće igrati u prvoj postavi ako ostane.

Konte sada insistira da mu uprava dovede Kolarova koji ima još godinu dana ugovora sa Romom i unosnu ponudu Fenerbahčea. Novi Romin trener Fonseka bi da ga zadrži i vidi ga kao levog štopera, ali uprava bi rado da se reši njegovog visokog ugovora u sklopu rekonstrukcije tima i dolazaka igrača sa najvećim platama (De Rosi, Džeko, El Šaravi...).

Problem je što je Roma postavila nerealno visoke finansijske zahteve za Bosanca i Srbina. Za Džeka traži 20.000.000 evra, a za Kolarova čak 15.000.000 evra. Međutim, italijanski mediji pišu da bi Inter za ukupno 25.000.000 evra mogao da završi paket pojačanja iz Rome.

Ako ne uspe da dovede Kolarova, Konte ima spremne i alternative. Italijanski stručnjak želi Filipa Kostićaili Emersona Palmijerija kojeg je doveo u Čelsi dok je bio trener Plavaca.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar