ЛЕ: Партизан чека Малатију или Олимпију!

Партизан неће на Марка Николића: Турска или Словенија! Ако елиминише велшки Конас Ки, Партизан ће у 3. колу квалификација за Лигу Европе играти против победника дуела Малатијаспор - Олимпија Љубљана.  Први меч би требало да буде одигран у Хумској.

Фудбал 22.07.2019 | 15:36
ЛЕ: Партизан чека Малатију или Олимпију!
Партизан је утакмицом против Инђије (1:0) започео сезону. Меч одигран на Градском стадиону у Инђији био је први такмичарски за црно-беле. Већ у четвртак српског освајача Купа чека и премијера на европској сцени. "Парни ваљак" не би требало да има већих проблема у Велсу, где их чека полуаматерски Конас Ки. 

Уколико Партизан буде успешнији од Велшана чека их нова препрека, а жребом у Ниону одлучено је да то буде победник двомеча између Малатијеспор и љубљанске Олимпије.

Прва утакмица игра се 8. августа и требало би да црно-бели буду домаћини, док је реванш седам дана касније у Турској или Словенији. 

Партизан је прошле сезоне елиминисан у плеј-офу од турског представника - Бешикташа, док је са Олимпијом играо током последњих летњих припрема. Љубљанчани су победили 1:0, мада су много бољи утисак осатвили Београђани, који нису искористили бројне прилике.

Занимљиво да је Партизан врло лако могао да извуче и пар Видеотом МОЛ - Вадуц, с обзиром на то да су само две куглице остале у "шеширу". Ипак, до новог окршаја са екипом из Фехервара, коју предводи некадашњи тренер Партизана Марко Николић, неће доћи овог лета.

Партизан је могао да прође боље у жребу за треће коло квалификација за Лигу Европе. Ако тим Сава Милошевића оправда улогу великог фаворита против велшког представника – а нико не сумња да ће тако бити – намериће се на бољег из двомеча Малатија-Олимпија. Први меч требало би да буде одигран на стадиону нашег представника 8.августа. 

Црно-бели су желели да добију Гзиру или Вентспилс, мађарски Фехервар Марка Николића је означен као непожљен, али је жреб могао да буде наклоњенији српском представнику и освајачу Купа.

Малатија је била једно од највећих изненађења у прошлом првенству Турске. Чак су у једном тренутку били близу позиције која води у Лигу шампиона. Посустали су у финишу. Добара ствар за црно-беле је (ако дође до тог сусрета) је чињеница да је турски тим продао српског интернационалца Данијела Алексића, можда и најбољег играча прошле сезоне.  За Малатију игра и некадашњи капитен Црвене звезде Мичел Доналд.

Прошлу годину Малатија је завршила као петоласирани тим турског првенства. Добра је ствар што до потенцијалних мечева са црно-белима неће бити у такмичарском ритму, јер првенство Турске почиње 18.августа.

И баш због тога Олимпија из Љубљане није без шанси. Сигурни смо да ће у Хумској држати палчеве Змајчикима, без обзира на пораз у недавном пријатељском мечу (0:1). Тада су црно-бели одиграли одлично полувреме и надиграли представника Словеније у Лиги Европе.  

Партизан је и прошле године у квалификацијама за Лигу Европе морао да иде у Турску, али му је ривал тада био моћни Бешикташ.

Ако Чукарички испише историју, иде на југ! "Брђани" су сазнали име потенцијалног ривала у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Чука у Солун или Лимасол! Уколико елиминишу Молде Брђани иду на бољег из окршаја Ариса и АЕЛ-а.

После сјајне игре у двомечу против Банантса из Јерменије (укупни резултат 8:0), фудбалери Чукаричког почеће ове недеље двомеч против Молдеа.

Ако елиминишу Норвежане, "брђани" ће играти у 3. колу против победника дуела Арис (Грчка) - АЕЛ Лимасол (Кипар)!

Да би се пласирали у ту фазу, играчи Александра Веселиновића мораће да направе успех какав клуб са Бановог брда још није постигао, јер у нокаут систему никад није прескочио две европске препреке.

Пут ка трећем колу биће веома тежак, о чему смо већ писали. 

Први меч Чукаричког против Молдеа биће одигран у четвртак у Норвешкој, а реванш наредне среде у Београду.

Чукарички је добио имена потенцијалних противника у трећем колу квалификација за Лигу Европе. У питању су победници двомеча између грчког Ариса и кипарског АЕЛ-а.

Брђани ће претходно морати да елиминишу норвешки Молде, а уколико успеју у томе, може се рећи да неће бити у подређеном положају у трећој рунди. Екипе из Солуна и Лимасола су противници по мери састава Александра Веселиновића.

Чукарички у четвртак игра први меч другог кола квалификација у Молдеу, а реванш је заказан за среду 31. јул на Бановом брду. Потенцијални мечеви трећег кола квалификација заказани су за 8. и 15. август.

Арис је прошлу сезону завршио на петом месту грчког првенства, иза шампиона ПАОК-а, Олимпијакоса, АЕК-а и Атромитоса. АЕЛ је први део шампионске трке у кипарском првенству окончао на трећој позицији, али је у плеј-офу за шампионску титулу пао место ниже и био четврти, иза шампиона АПОЕЛ, АЕК-а из Ларнаке и градског ривала Аполона.

Уколико прође у треће коло квалификација Чукарички ће бити домаћин у првој утакмици.

Будућност може у Хрватску, дерби Спарта - Трабзон! Неколико интересантних парова...

Познати су сви потенцијални парови трећег кола квалификација за Лигу Европе. На жребу су се нашли и српски представници у другом колу Партизан и Чукарички, који су добили своје могуће ривале. Од укупно 26 потенцијалних парова убедљиво највећи дерби представља окршај између прашке Спарте и турског Трабзона.

Уколико елиминише украјинску Зорију, подгоричка Будућност ће на победника међусобног окршаја између бугарског ЦСКА и хрватског Осијека. Мађарски Фехервар, који предводи српски тренер Марко Николић, ако елиминише Вадуц, ићи ће на победника двомеча естонске Флоре и немачког Ајнтрахта. Подсетимо, Флора је елиминисала Раднички из Ниша на старту такмичења.

Превише среће на жребу није имао ни швајцарски Тун, који је извукао Спартак из Москве. Ријека ће у трећем колу највероватније на Абердин.

Жреб за плеј-оф Лиге Европе заказан је за 5. август, а кључни мечеви за улазак у групну фазу масовнијег европског такмичења за 22. и 29. август.

Групна фаза Лиге Европе почиње 19. септембра, а пре тога, 30. августа, заказан је велики жреб у Монте Карлу.

Финале Лиге Европе играће се 27. маја у Гдањску.

ОВО СУ БИЛИ МОГУЋИ ПРОТИВНИЦИ ПАРТИЗАНА:

Фехервар (Мађарска) - Вадуц (Лихтенштајн)
Хаугесунд (Норвешка) - Штурм (Аустрија)
Малатијаспор (Турска) - Олимпија (Словенија)
Чикура (Грузија) - Абердин (Шкотска)
Вентспилс (Летонија) - Гзира (Малта) 

Потенцијални парови 3. кола квалификација за Лигу Европе:

Норчепинг (Шведска) / Лепаја (Литванија) - Хапоел Бер Шева (Израел) / Каират (Казахстан)
Торино (Италија) / Дебрецин (Мађарска) - Шахтјор Солигорск (Белорусија)/ Есбјерг (Данска)
Антверпен (Белгија) - Викторија Плзењ (Чешка)/Олимпијакос (Грчка)
Аустрија Беч (Аустрија) - Шамрок (Ирска) - Аполон (Кипар)
Фејнорд (Холандија) - Габала (Азербејџан) - Динамо Тбилиси (Грузија)
Лехија (Пољска)/Брондби (Данска) - Брага (Португал)
Молде (Норвешка)/Чукарички (Србија) - Арис (Грчка) - АЕЛ (Кипар)
Локомотива Пловдив (Бугарска)/Трнава (Словачка) - Стразбур (Француска)/Макаби Хаифа (Израел)
Тун (Швајцарска) - Спартак Москва (Русија)
Алашкерт (Јерменија)/ФСЦБ (Румунија) - Млада Болеслав (Чешка)/Ордабаси (Казахстан)
Пјуник (Јерменија)/Јаблонец (Чешка) - Вулверхемптон (Енглеска)/Крусејдерс (С. Ирска)
Митјиланд (Данска) - Ренџерс (Шкотска)/Прогрес (Луксембург)
Маријупољ (Украјина) - АЗ Алкмар (Холандија)/Хакен (Шведска)
АЕК Ларнака (Кипар)/Левски (Бугарска) - Гент (Белгија)/Виторул (Румунија)
Легија (Пољска)/КуПС (Финска) - Дунајска Стреда (Словачка)/Атромитос (Грчка)
Хагесунд (Норвешка)/Штурм (Аустрија) - ПСВ Ајндховен (Холандија)/Базел (Швајцарска)
Ријека (Хрватска) - Чикура (Грузија)/Абердин (Шкотска)
Вентспилс (Литванија)/Гзира (Малта) - Женез Еш (Луксембург)/Виторија (Португал)
Фехервар (Мађарска)/Вадуз (Лихтенштајн) - Флора (Естонија)/Ајнтрахт (Немачка)
Конахс Ки (Велс)/Партизан (Србија) - Малатијаспор (Турска)/Олимпија Љубљана (Словенија)
Домжале (Словенија)/Малме (Шведска) - Утрехт (Холандија)/Зрињски (БиХ)
ЦСКА Софија (Бугарска)/Осијек (Хрватска) - Будућност (Црна Гора)/Зорја (Украјина)
Арсенал (Русија)/Нефчи (Азербејџан) - Бнеи Јехуда (Израел)
Луцерн (Швајцарска)/К Клаксвик (Фарска Острва) - Еспањол (Шпанија)/Стјарнан (Исланд)
Спарта Праг (Чешка) - Трабзон (Турска)
Хонвед (Мађарска)/Универзитатеа Крајова (Румунија) - АЕК Атина (Грчка).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар